De ce este bine să mâncăm zilnic cacao

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care consumă zilnic produse pe bază de cacao prezintă un risc mai mic de a suferi de cancer de colon, afirmă oamenii de ştiinţă de la Institutul de Nutriţie, de Tehnologie şi de Ştiinţă a Alimentaţiei din Spania.

Cacaua este una dintre cele mai bune surse de polifenoli, substanţe care combat stresul oxidativ de la nivelul intestinului, produs de chimicalele din mâncare.

„Cacaua păstrează integritatea mucusului intestinal, deoarece conţine substanţe care previn formare leziunilor premaligne. În plus, polifenolii din cacao împiedică proliferarea celulelor bolnave şi, implicit, formarea tumorilor de la nivelul intestinului“, explică profesorul Maria Angeles Martin Arribas, coordonatoarea studiului.

Deşi studiul a fost realizat pe cobai, cercetătorii susţin că substanţele din cacao au efect asemănător şi la oameni. 

Citiţi şi:
Ce indicaţii are terapia cu argilă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite