Medicină

articolul anterior articolul urmator

Descoperiri despre coronavirus făcute în Germania: „Morţii ne învaţă lecţii pentru viaţă“

9
28 Apr 2020 11:19:37
Autor: Sinziana Ionescu
Sursă arhivă
Sursă arhivă

Germania a făcut un „Registru al autopsiilor COVID-19“, echipe de specialişti fiind însărcinate să efectueze necropsii ale pacienţilor decedaţi, care să aducă informaţii suplimentare privind lupta cu boala. „Morţii ne învaţă lecţii pentru viaţă“, spun legiştii.

În urma a numeroase necropsii efectuate pe pacienţi decedaţi de Covid-19, medicii germani au ajuns la concluzia că boala Covid-19 poate fi combătută cel mai eficient de sistemul imunitar individual. 

„Libertatea“ citează o analiză publicată în Germania, cu opiniile unor medici ce arată că, în esenţă, COVID-19 nu este un pericol pentru copii sau pentru populaţia sănătoasă. Cei care au boli grave sunt afectaţi direct, dar ceilalţi pot să poarte virusul fără ca acesta să se manifeste în mod agresiv şi letal în cele din urmă.

„O cauză comună a morţii Covid-19 pare o infecţie a tractului respirator, o infecţie pulmonară, o embolie pulmonară sau o combinaţie a tuturor celor trei factori. Cele mai frecvente afecţiuni preexistente găsite de către patologi aparţineau sistemului cardiovascular sau respirator: hipertensiunea, ateroscleroza severă, inima mărită, obezitatea şi diabetul. Toţi aveau în comun că sufereau de o defecţiune severă a vaselor de sânge. Persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să sufere de boli, dar amploarea condiţiilor preexistente este relevantă. Este clar că oamenii care suferă de multimorbiditate prezintă un risc acut de virus. Profilul celor cu risc crescut să se îmbolnăvească sau să moară din cauza COVID-19 este unul prezent în cel puţin un sfert din populaţia central-europeană“, comunică specialiştii citaţi. 

Klaus Püschel a condus ani de zile şeful Departamentului de Medicină Legală din cadrul Centrului Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE). El efectua autopsii la pacienţii infectaţi cu virusul HIV, înainte de a se şti foarte multe despre SIDA. „Morţii ne învaţă lecţii pentru viaţă”, spune Püschel. El explică faptul că starea fizică a fiecărui individ este un factor mai important decât vârsta. Pacienţii decedaţi de Covid-19, cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, nu erau persoane într-o formă fizică bună, mulţi erau supraponderali şi sufereau de arterioscleroză, o afecţiune des întâlnită la obezi. Terapia intensivă este mai dificilă pentru obezi, iar când vine vorba de boala pulmonară cronică, fumătorii tind să fie mai afectaţi - mai spune medicul.

Hans Bösmüller, medic patolog din Germania din sudul Germaniei, a fost unul dintre primii oameni din ţară care a suferit de boală, având simptomele de alterare a gustului şi mirosului, urmate de dureri în gât, apoi de tuse şi febră. Doctorul face acum parte din echipa Institutului de patologie şi neuropatologie al Universităţii din Tübingen care face necropsii pacienţilor morţi din cauza COVID-19. Bösmüller este un exemplu al teoriei că sistemul imunitar este cel mai bun medicament contra bolii. Duce un stil de viaţă sănătos şi face sport, astfel sistemul său natural de apărare a organismului a învins virusul. Patologul a fost izolat într-o cameră din clinică, până la depăşirea pericolului.

Institutul Robert Koch (RKI), principalul for de sănătate publică din Germania, a emis un avertisment împotriva unor astfel de proceduri, avertizând la 24 martie că persoanele decedate ar putea fi contagioase – scrie Libertatea. Cu toate acestea, autopsierii şi patologii lucrează frecvent cu cadavre potenţial infecţioase în munca lor de zi cu zi şi au fost instruiţi corespunzător. Institutul Koch şi-a retras recomandarea în urma unei scrisori de protest scrise de asociaţiile de patologie germane. Atât Asociaţia Federală a Patologilor Germani, cât şi Societatea Germană pentru Patologie apelează în prezent la medici pentru a examina cadavrele cât mai multor victime COVID-19. 

Pe aceeaşi temă: 

Germania se pregăteşte de al doilea val de coronavirus 

Germania: Populismul de pandemie şi teoriile conspiraţioniste

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

tudor gheorghe
28.04.2020, 13:18:21

" În urma a numeroase necropsii efectuate pe pacienţi decedaţi de Covid-19, medicii germani au ajuns la concluzia că boala Covid-19 poate fi combătută cel mai eficient de sistemul imunitar individual. „Libertatea“ citează o analiză publicată în Germania, cu opiniile unor medici ce arată că, în esenţă, COVID-19 nu este un pericol pentru copii sau pentru populaţia sănătoasă. Cei care au boli grave sunt afectaţi direct, dar ceilalţi pot să poarte virusul fără ca acesta să se manifeste în mod agresiv şi letal în cele din urmă." Ce vorbesti domne?Adica contrazicem propaganda oficiala OMS care spune ca e un fel de ciuma bubonica?Astia l-au intrebat si pe Arahat, pe Rafila, pe Streinu-Cercel?

0 (4 voturi)
Iobag Nerfos
28.04.2020, 18:52:32

"În acest fel, doctorul Püschel a ajuns la concluzia că boala e „relativ nepericuloasă” și că, „oricât de crud ar suna, oricum persoanele respective ar fi murit în cursul acestui an”. Mai mult, același Klaus Püschel susține că populația Germaniei ar trebui să revină cât mai curând la activitățile normale, acesta trimițându-i un mesaj cancelarului Angela Merkel în care o îndemna să recurgă la această măsură."

+1 (1 vot)
Iobag Nerfos
28.04.2020, 18:58:37

Aloo, Sinziana (desi am dubii ca numele cu care semnezi e cel real), scrii la comanda, sau ai primit ca Veorica articolul gata scris? Orice jurnalist care se respecta verifica informatia din cel putin doua surse. Puteai sa pui si tu numele unui doctor mort demult, cum fac alte fituici. Daca n-ai aflat inca si noi putem verifica prostiile scrise de tine

+2 (2 voturi)
Iobag Nerfos
28.04.2020, 19:09:07

Ia si tradu Sinziana asta: "Hamburg. Autopsies of 65 corona patients by the Hamburg medical examiner Klaus Püschel have shown that all had previous illnesses. NDR, WDR and “Süddeutsche Zeitung” report, citing a report by the head of the institute, reports that 61 of them are on, the other four have died with the novel corona virus ." Daca nu te descurci iti spun eu: din 65 de cazuri (raportate initial de Robert Koch Institute (RKI) ca fiind decese cauzate de Covid), in urma necropsiei s-a stabilit ca numai in 4 cazuri se poate vorbi de Covid

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
29.04.2020, 00:22:53

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările