Despre dimensiunile de aur ale sânilor, buzelor şi nasului, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţea nu mai e doar în ochiul privitorului, asta par să spună statisticile din ultimii ani, în care tot mai mulţi români apelează la chirurgia estetică. Chirurgul estetician Carmen Giuglea vine la Adevărul Live să ne spună care sunt scopurile pe care le urmăresc românii atunci când îşi măresc sânii, fesele sau chiar gambele.


Cum credeţi că se simte o tânără frumuşica foc, dar care are în mijlocul feţei un nas mare şi coroiat? Cum credeţi că se va modifica psihicul acestei tinere, atunci când, în urma unei intervenţii estetice, a căpătat un nas armonios, proporţional cu restul trăsăturilor feţei? Despre astfel de situaţii, dar şi despre principiile de frumuseţe după care se ghidează chirurgii esteticieni în sala de operaţie şi despre exagerările pe care le vedem tot mai des în jurul nostru, discutăm la Adevărul Live de la ora 14.00 cu dr. Carmen Giuglea, şef de Secţie Chirurgie Plastică, la Spitalul Clinic De Urgenţă „Sf. Ioan“, din Bucureşti.

Principalele idei rezultate în urma discuţiei:

Femeile, pentru că ele se adresează cel mai frecvent chirurgului estetician, doresc să capete ceva care le lipseşte. Fiecare consideră că are un atribut care ar putea fi îmbunătăţit.

Cele mai frecente solicitări sunt cele de mărire a sânilor. Există multe adolescente care nu au sânii dezvoltaţi din cauze genetice şi care doresc să-şi îmbunătăţească feminitatea.

Aceste intervenţii modifică psihicul. Femeile devin mult mai încrezătoare în propria persoană, se simt mai bine în pielea lor şi devin în mod clar mai feminine.

Vârsta de 18 ani defineşte şi maturizarea fizică şi pe cea psihică. Operaţia ar trebui amânată până când femeia se consideră pregătită psihic să facă acest pas.

Solicitările de mărire de sâni încep după vârsta de 20-30 de ani. Pacienta trebuie să înţeleagă că orice intervenţie are şi avantaje, dar şi dezavantaje.

În această perioadă este foarte la modă mărirea buzelor.  

Există şi paciente care se adresează şi a doua oară şi a treia oară pentru o altă problemă.

Cele mai multe paciente vin informate şi ştiu ce vor de la chirurgul estetician.

Cum decurge prima vizită la chirurgul estetician: vin şi femei care nu au dezvoltată zona mamară, vin şi femei care au trecut printr-o sarcină şi sânii s-au lăsat – în general femei tinere – sau femei care au pierdut mult în greutate şi au nevoie de corecţii.

Pe următoarele locuri în topul intervenţiilor de chirurgie estetică sunt nasul şi lipoaspiraţia cu lipofilling.

Dacă faci tot ce-ţi cere pacienta poţi ajunge la un moment dat în situaţia de a-ţi desconsidera profesia.

Nu există reguli clare deontologice sau protocoale care să interzică chirurgilor punerea unor sânii imenşi unei staturi mici şi nici buze exagerate.

Există pe piaţă programe care pot simula cam cum s-ar modifica bustul unei paciente în funcţie de dimensiunile pe care le are, însă puţine clinici le au.

Pe piaţă circulă foarte multe substanţe neomologate. Teoretic, există la Ministerul Sănătăţii o comisie care trebuie să avizeze folosirea pe piaţa românească a acestor produse. Însă, nu cu toate se întâmplă aşa, din păcate.

Fiecare fizionomie are proporţiil ei. Nu există un nas care să se potrivească oricărei fizionomii. Cel mai frumos e să scoţi un nas operat care să nu se vadă că e operat.

Fillingurile cu acid hialuronic este indicat femeilor peste 35-40 de ani cărora a început să le cadă faţa, pentru o rejuvenare a acesteia şi pentru o mărire a volumului pomeţilor.

La bărbaţi cea mai frecventă intervenţi estetică este asupra nasului şi cele de contur corporal. Operaţia de ginecomastie poate fi o solicitare frecventă. Implantul de păr este şi el des solicitat.

La noi în ţară chirurgia postbariatrică nu e considerată o chirurgie reconstructivă. Însă, există un program de reconstrucţie mamară decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la care însă femeile care au fost operate de cancer la sân nu prea apelează.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite