Medicină

articolul anterior articolul urmator

Directorul celui mai mare spital privat din Austria: „Infrastructura medicală este importantă, însa crucială este colaborarea interdisciplinară între medici“

2
24 Jun 2021 10:40:45
Autor: Lizeta Oprea
Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling
Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling, lucrează în unitatea medicală pe care o conduce de peste 20 de ani. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ziarul Adevărul, specialistul a povestit care sunt nevoile românilor care ajung în cel mai mare spital privat din Austria şi care sunt metodele prin care aceştia pot contacta specialiştii austrieci.

Având ca slogan „Totul sub acelaşi acoperiş”, Spitalul Privat Döbling oferă tratamente în regim de spitalizare, dar şi investigaţii şi tratamente în regim ambulant. De asemenea, în unitate există departamente de Fizioterapie şi Reabilitare. De la o simplă consultaţie în Centrul de Cabinete Medicale, până la diagnosticare prin tehnologie de ultimă oră, programe cuprinzătoare de prevenţie, proceduri chirurgicale complexe, reabilitare şi fizioterapie postoperatorie, pacienţii pot beneficia de toate aceste servicii ,,sub acelaşi acoperiş“.

„Infrastructura medicală este, desigur, foarte importantă. Dar cel mai important aspect sunt medicii competenţi. Aceştia sunt cei care determină succesul. Spitalul nostru colaborează cu medici specialişti foarte renumiţi, mulţi dintre ei fiind implicaţi în proiecte de cercetare şi deţin o experienţă la nivel internaţional. Specialiştii noştri lucrează în strânsă colaborare, un lucru esenţial astăzi, medicina fiind din ce în ce mai complexă“, a explicat Prof. Dr. Christian Kainz.

Cererile pacienţilor români pot fi trimise prin E-mail, în limba română, direct către departamentul internaţional al spitalului

Majoritatea cererilor medicale care vin din partea pacienţilor români sunt trimise prin E-mail, direct pe adresa spitalului sau către departamentul conceput special pentru pacienţii internaţionali, în care lucrează şi personal vorbitor de limba română. Pe baza anamnezei pacienţilor este ales un medic specialist care evaluează istoricul medical şi emite un plan de investigaţii şi terapie, procedură ce durează aproximativ două zile. La final este generată o estimare a costurilor.

Maternitatea Spitalului Privat Döbling a fost denumită cea mai bună maternitate din Austria

În cadrul aceluiaşi interviu, specialistul aminteşte că departamentul de obstetrică al Spitalului Privat Döbling a fost votat, într-un proiect de cercetare independent, ca fiind cel mai bun din Austria. „Scopul nostru este de a oferi femeii cât mai multă libertate, cu un maxim de siguranţă. Împreună cu viitoarea mamă decidem modul în care doreşte să-şi aducă copilul pe lume şi încercăm să-i îndeplinim dorinţele, pe cât de mult posibil. Dacă viitoarea mama îşi doreşte o naştere naturală, primeşte o moaşă bună, care are grijă de ea şi o consiliază în toate aspectele. Iar dacă din diferite motive îşi doreşte o cezariană, îi oferim şi această procedură. Tatăl copilului este binevenit să participe la eveniment. Chiar şi în cazul unei cezariene, familia poate fi împreună. Le oferim tinerelor familii o atmsoferă în care se pot simţi confortabil şi în siguranţă“, explică medicul specialist. 

Spitalul Privat Döbling este renumit şi pentru specializările din domeniul sănătăţii femeii

Spitalul Privat Döbling este renumit pentru specializările din domeniul sănătăţii femeii, oferind servicii medicale de obstetrică, fertilizare în vitro, metode de tratament de ultimă generaţie şi tratamente oncologice complexe, toate oferite într-o o atmosferă discretă şi luxurioasă, într-un spital cu o rată foarte mare de success în reproducerea asistată.

„Prevenţia pentru sănătatea femeii include detectarea timpurie a diferitelor boli, inclusiv cele oncologice. Oferim servicii de ginecologie şi chirurgie ginecologică, prin tehnici chirurgicale minim invazive; servicii pentru sănătatea sânilor în cadrul centrului nostru specializat, detectarea timpurie a afecţiunilor prin intermediul tehnicilor imagistice moderne şi oferim, de asemenea, tratamente noi pentru cancerul de sân. În majoritatea cazurilor, aplicăm intervenţii chirurgicale de conservare a organelor, cu rezultat cosmetic foarte bun“, explică Prof. Kainz.

În privinţa programelor de prevenţie pentru femei, medicul recomandă, pe lângă o anamneză concludentă şi un consult clinic, efectuarea unei ecografii intravaginale, testul PAP şi HPV şi, dacă este necesar, determinarea unui statut hormonal. De la vârsta de 40 sau 45 de ani, pe baza istoricului familial, se recomandă examinarea sânilor, o dată pe an sau o dată la doi ani, prin intermediul unei mamografii şi ecografii mamare.

Întrebat dacă există un caz dintre cele ale pacienţilor români care să-i fi rămas în minte, specialistul îşi aminteşte de o pacientă tânără din România, căreia ar fi trebuit să i se extirpe uterul după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. „După o diagnosticare complexă şi personalizată, am reuşit să vindecăm pacienta printr-o operaţie minim invazivă, iar aceasta a putut ulterior să mai rămână însărcinată.“

Principalele probleme medicale pentru care pacienţii români se adresesază Spitalului Privat Döbling

Pacienţii din România contactează cel mai des specialiştii din Austria pentru probleme oncologice, ginecologice, ortopedice şi chirurgicale. Multe cereri sunt şi pentru o a doua opinie medicală, aceştia beneficiind şi de un plan de terapie personalizat.  

Pacienţii români pot adresa cererile medicale în limba română, la următoarele date de contact ale departamentului internaţional al spitalului:

E-mail: international@premiqamed.at

Tel: +43 1 360 66 7500

Formular de contact online: https://www.premiqamed.ro/ro/contact

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mircea Nistor
24.06.2021, 11:39:07

Mda.Bine zis .Cine are urechi de auzit...Acum câțiva ani, apăruse un articol despre un medic român,plecat în SUA, unde lucra în cercetare medicală și care făcea aprecieri nu prea elogioase la adresa relațiilor colegiale,profesionale în lumea medicală românească, inclusiv ( sau mai ales...) universitară .Unde adesea cel aflat la vârful ierarchiei are apucături de mascul alpha din lumea primatelor,mai degrabă decât a fi figura părintească dornică de a trata subordonații colegi așa cum o cere jurământul lui Hipocrat de mai bine de 2000 de ani : exigent, dar și cu grijă părintească...Nu de alta, dar e posibil ca într-o bună zi să ajungi pacientul celor a căror formare profesională ai îndrumat-o...

T. Timisorean
24.06.2021, 11:49:53

Are foarte mare dreptate. Trebuie schimbat ceva profund in modul in care se face medicina in facultatile de medicina. La noi doctorii sunt fiecare cu felia lui, nu colaboreaza, se suspecteaza unul pe altul ca ii "fura" bolnavii (vezi mita care trebuie s-o primeasca). Din aceasta cauza, doar imbunatatind infrastructura medicala, construind spitale noi, nu rezolvam mare lucru. Majoritatea bolilor grave, mai ales la cei in varsta care au conditii multiple, necesita atentia a mai multor doctori, in acelasi timp - aproape imposibil in Romania, chiar in clinicile private.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările