Medicină

articolul anterior articolul urmator

Dispersarea de dezinfectanţi nu ajută împotriva COVID-19, dar pune în pericol sănătatea oamenilor

5
1 Apr 2020 08:08:02
Autor: News.ro
Dispersarea de dezinfectant pune în pericol sănătatea oamenilor
Dispersarea de dezinfectant pune în pericol sănătatea oamenilor

Dispersarea de substanţe dezinfectante în aer poate pune în pericol sănătatea oamenilor, avertizează experţi din domeniul sănătăţii, în condiţiile în care astfel de acţiuni, efectuate de lucrători îmbrăcaţi în costume asemănătoare personajelor din filmul Ghostbusters, au loc la nivel mondial.

 Marţi, o dronă a dispersat nori de dezinfectant deasupra oraşului Surabaya, al doilea ca mărime din Indonezia, ca măsură de combatere a pendemiei de coronavirus.

Măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului care a ucis peste 37.000 de oameni la nivel global, impresionante din punct de vedere vizual, sunt criticate de specialişti ca fiind riscante pentru sănătate, dar şi o pierdere de timp  şi de resurse.

”Este o imagine ridicolă, văzută în multe ţări”, a afirmat Dale Fisher, expert în boli infecţioase în Singapore, care prezidează Reţeaua de Reacţie şi Alertă pentru Epidemii Globale, coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”Nu cred că poate avea o contribuţie la reacţie şi poate fi  toxic pentru oameni. Acest virus nu supravieţuieşte mult în mediul înconjurător, iar oamenii în general nu ating pământul”, a spus Fisher.

Un purtător de cuvânt al primarului din Surabaya a spus că utilizarea dronelor pentru dezinfectare este necesară în zonele unde au fost confirmate cazuri, pentru că virusul poate fi oriunde.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Alfa Omega
1.04.2020, 08:14:05

Apa si sapunul nu sunt nocive , toti au ajuns sa se joace cu drone si chimie , dar ei nu au paine pe masa !

+2 (2 voturi)
tudor gheorghe
1.04.2020, 08:49:04

Apa si sapunul nu, dar clorul da.Sa nu mai vorbim de Phenoxyetanol , aldehida formica si alte substante prezente in "dezinfectanti". https://vaccin.education/2020/03/30/suspecti-de-covid-19-sau-intoxicati-cu-dezinfectant-pe-baza-de-clor/ Clorul a fost folosit ca gaz de lupta in primul razboi mondial.

+3 (3 voturi)
gigione delaDJ
1.04.2020, 09:24:11

clorul e toxic la greu. Un simplu preş la uşă, îmbibat cu soluţie de cloramină, e suficient. Ştergeţi bine tălpile şi gata.

+1 (1 vot)
Martinez Sherry
1.04.2020, 09:08:41

https://kkiss.club - site minunat dе întâlniri pеntru аdulții саrе dorеsc să găseаscă un partеner сare să faсă sех

jean valjean din salajean
1.04.2020, 09:54:33

Banene ar fi timpu sa se puna de acord specialistii ca e cam haos. Virusu nu e acelasi peste tot? Nu toti invatati acelasi lucru la scoala? Ba pune masca ba o pui degeaba ba se ia din aer ba nu se ia ba se ia de pe pungi ba nu se ia ba se ia pe haine ba nu se ia...si tot asa. Va hotarati sau fiecare face cum crede si scapa cine poate?

Modifică Setările