articolul anterior articolul urmator

Dr. Alexis-Virgil Cochino: „A umbla la imunitate e ca şi cum ai încerca să reglezi centrala de la Cernavodă“

100
29 Nov 2014 20:43:29
Autor: Natalia Gociu
Dr. Alexis-Virgil Cochino, medic specialist în alergologie şi imunologie clinică  FOTO Natalia Gociu
Dr. Alexis-Virgil Cochino, medic specialist în alergologie şi imunologie clinică  FOTO Natalia Gociu

100 Comentarii

gigione
29.11.2014, 22:37:43

da..are dreptate,,iar vaccinurile făcute alandala..ete astea pt gripă..sînt tocmai nişte intervenţii neavenite în sist imun..cînd mă gîndesc cîte polidine se făceau în copilărie..cum aveai febră..pac polidin..o tîmpenie..dupăAIA făceai febră şi mai tare..apoi dădea dzeu şi te vindecai..

+1 (5 voturi)
STEFAN MATEI
30.11.2014, 06:03:26

corect domnule doctor si lumea ar trebui sa inteleaga aceste mecanisme ale imunitatii,frumos articol

+1 (3 voturi)
Jean Maurer
30.11.2014, 10:55:24

Frumos articolul si inteligent domnul dr. Cochino. Ne-a dezvaluit ca nu stim mare lucru despre imunitate si ca singura modalitate de a lupta eficient cu bolile este o viata sanatoasa (si medicamente la nevoie). Articolul ar trebui insa completat cu parerea unui specialist in nutritie. Ceea ce mancam astazi este aproape otrava. Alimente pline cu hormoni, antibiotice, chimicale (E-uri), manipulate genetic, etc., care au efecte nocive, multe dintre ele necunoscute, dar multe deliberat ascunse de catre producatori si organizatiile internationale de sanatate.

+3 (3 voturi)
Felicia Popescu
30.11.2014, 12:56:48

Frica asta de boli "transmisibile" pleaca de la ideea fixa (si bine fixata in creierele spalate de catre "vanatorii de microbi") ca ceea ce ne imbolnaveste vine musai din afara. Dom'le, ce sa facem, suntem niste victime-victimutze, boala e cauzata de un germen strain care patrunde miseleste in corpul nostru (ca "strainul" care l-a omorat pe Mihai Viteazul in propriul lui cort??), care cauta si tot cauta pana isi gaseste locul ideal si acolo incepe sa faca ravagii, isi incepe procesul distructiv, evident fara a fi deranjat de vreo interventie a organismului nostru. Mai concret, al dreaq virus/bacterie/inamic biologic se strecoara neobservat pe langa toate sistemele de aparare cu care ne-a inzestrat mama natura pentru a pastra echilibrul intern al organismului nostru, dupa aia sare in sange, ca doar asa se calatoreste cel mai rapid in corpul uman (iar un microb saracul are o viata limitata, nu vrea sa piarda prea mult timp), dupa care pluteste asa lin, in croaziera, pe unde il duce sangele... Intre timp, in fiecare secunda trece pe langa el cate o "patrula de politie" (limfocitele), dar microbul ramane evident invizibil (o avea mantia lui Harry Potter). Cand ajunge la destinatia finala, adica la statia unde trebuie sa se dea jos, caci microbii specifici au evident locuri speciale in organism unde "cauzeaza" infectiile (medicina alopata nu stie sa explice de ce, dar o face Hamer!), ei bine, microbul nostru isi ridica tabara acolo si incepe sa "procreeze", adica sa se inmulteasca. Evident, pentru asta are nevoie ca toate celulele care-l inconjoara sa-l ignore complet. Ei, si abia atunci, dupa ce si-a stabilit in liniste domiciliul, acest raufacator isi incepe -brusc si din senin, nu-i asa- procesul de distrugere, ucigand celula dupa celula ca un adevarat ninja biologic, iar tesutul celular evident e prea prost ca sa dea alarma sau sa opuna rezistenta. Medicina alopata porneste de la ipoteza ca infectiile vin mereu de undeva din afara organismului nostru. Uimitor, nu? Cu alte cuvinte, la niste ciulamale de substante straine produse in laborator (vaccinurile) si injectate in organism ca sa ne "protejeze" (prin celebrii anticorpi, care oricum nu demonstreaza nicio protectie) organismul intra imediat in stare de alarma si se apara (ba mai dezvolta -dupa teoria alopata- si memorie imunitara acolo unde nici natura nu a prevazut asa ceva!!), dar in schimb cand ne invadeaza cate un "germen patogen" nu se sinchiseste nicio celula decat atunci cand deja e prea tarziu si microbul a facut ravagii in corp?? Alo, e cineva acasa la capitolul logica? Chiar credeti ca trebuie sa cititi 10 mii de pagini de "virusologie" ca sa realizati cat de cretina si absurda este teoria alopata?

+1 (7 voturi)
Felicia Popescu
30.11.2014, 13:00:55

"nici măcar comunitatea ştiinţifică nu ştie decât, probabil, doar unu la mie din ce e de ştiut despre imunitate" Asa e, domnule doctor, aveti dreptate!! Pe acest unu la mie a fost construita ipoteza vaccinarii!! Si mai strecurati si o perluta ca vezi Doamne, bolile autoimune ar putea fi de la "tratamentele pentru imunitate". Seriooos?? Iar vaccinurile sunt nevinovate ca icoanele, nu? Domnule doctor, afirmati ca "Vaccinul este un microb atenuat". Pai, daca ne vaccinam impotriva virusurilor, iar un virus este o bucatica de informatie genetica FARA METABOLISM PROPRIU, deci care nu poate exista in afara celulei, CE ANUME se atenueaza de fapt acolo??? Nu vedeti ca ipoteza asta cu "protectia" prin vaccinare nu are nici cap nici coada? In rest, se stie ca "imunitatea" nu poate fi intarita, fiindca NU EXISTA SISTEM IMUNITAR, nu exista o "linie de aparare", deoarece nu ne ataca nimeni, in natura exista sarcini si programe biologice cu sens si corpul uman este cea mai minunata masinarie de sanatate si de autovindecare daca nu intervenim noi cu prostia noastra egomana sa ne halucinam ca interventiile noastre artificiale ar imbunatati natura. Sanatate si intelepciune va doresc tuturor!

+2 (8 voturi)