Dr. stomatolog Alexandra Diroescu: „Cât de important este tratamentul de canal pentru a-ţi păstra dantura sănătoasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă însă dacă o carie avansată, o fractură sau o fisură permit ca acest sistem să fie invadat de bacterii ameninţătoare? Nu doar odată am ajuns în cabinetul medicului stomatolog care în urma unui consult amănunţit ne-a recomandat efectuarea unui tratament de canal.

Ce înseamnă dinte fără nerv?

La început el va încerca să se apere, se va inflama şi va durea. După o perioadă de nopţi nedormite şi şedinţe ratate sistemul va ceda, nervii vor muri şi durerea va dispărea. Spaţiul pe care acesta îl ocupă va fi invadat în totalitate de bacterii şi va apărea infecţia. Când aceasta se va extinde în osul care sprijină dintele nostru, durerea va reapare, dar de data asta însoţită de o imensă umflătură a feţei. Şi iată cum un mic organ de obicei neglijat ne poate face să pierdem nu numai nopţi, dar şi întâlniri…
 

Ce este de făcut? Dacă în cele din urmă pumnul de pastile pe care farmacista ni-l oferă văzând situaţia disperată nu mai face faţă, vom ajunge într-un cabinet stomatologic unde ni se va povesti despre necesitatea unui tratament de canal, sau, ştiinţific vorbind, un tratament endodontic. Nu ne mai interesează, să facă orice numai să curme această suferinţă inegalabilă

După ce adrenalina revine la cote normale, începem să ne punem întrebări. ”Dintele mai trăieşte?”, ”Cât are să mai reziste fără nerv?”, ”Voi fi mai liniştit cu un nerv în minus?”…Şi tot aşa nelămuririle se înşiră în mintea noastră.

Află mai multe despre tratamentul de canal pe clicksanatate.ro

Obiceiuri zilnice care îţi afectează dantura

Află totul despre bruxism

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite