Medicină

articolul anterior articolul urmator

Dr. Mihaela Leventer, dermatolog: „Dacă deveniţi pozitiv la COVID-19 trebuie anunţat medicul infecţionist şi întreruptă medicaţia cu imunosupresoare”

0
24 Mar 2020 12:46:18
Autor: Daniela Serb
Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog
Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, a făcut o serie de recomandări pentru pacienţii cu afecţiuni dermatologice cronice şi acute, în contextul pandemiei. Recomandările au la bază ghidurile elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Societatea Americană de Dermatologie.

Iată recomandările: 
 
1. Unele afecţiuni cutanate sunt tratate cu medicamente imunosupresoare precum corticosteroizii, methotrexate, ciclosporină, medicaţie biologică şi altele. Printre afecţiunile care pot avea în schema terapeutică aceste medicamente se numără psoriazisul, bolile buloase precum pemfigusul şi multe altele. 
În cazul în care aveţi această terapie este bine să consultaţi medicul specialist pentru a lua o decizie privind continuarea sau reducerea dozei sau chiar întreruperea terapiei. Întreruperea vă poate favoriza reapariţia simptomatologiei sau chiar agravare bolii. Împreună vom căuta soluţii de înlocuire acolo unde este posibil. În cazul în care deveniţi pozitiv de Covid-19 va trebui să anunţaţi medicul infecţionist şi să întrerupeţi medicaţia imunosupresoare.
 
2. În situaţia în care suferiţi de dermatită atopică trebuie să ştiţi că spălatul des pe maini şi dezinfectanţii folosiţi pentru curăţarea suprafeţelor vă pot agrava simptomele. 
Vă recomandăm să folosiţi săpun blând destinat pielii atopice (se găseşte în farmacii) şi după cele 20 de secunde de spumare vă clătiţi cu apă călduţă şi aplicaţi o cremă emolientă neparfumată. În acest scop este bine să aveţi la dumneavoastră un astfel de produs pentru că în această perioadă trebuie să ne spălăm des.
 În cazul în care curăţaţi suprafeţele cu soluţii dezinfectante, vă recomandăm să folosiţi mănuşi de menaj pentru protecţie.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările