Medicină

articolul anterior articolul urmator

Eli Lilly a suspendat un studiu clinic pentru un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19, din motive de siguranţă

2
14 Oct 2020 08:26:26
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a anunţat marţi că a suspendat un studiu clinic sponsorizat de guvernul SUA pentru un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19, din motive de siguranţă, transmite Reuters.

„Dintr-o precauţie exagerată, comisia independentă de monitorizare a datelor referitoare la siguranţă pentru studiul ACTIV-3 a recomandat o pauză în înrolare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Eli Lilly, Molly McCully, într-un comunicat transmis pe email.

Aceasta a mai spus că ” Eli Lilly susţine decizia comisiei independente, de a asigura cu precauţie siguranţa pacienţilor participanţi la studiu”.

Medicamentul Eli Lilly este similar cu tratamentul companiei Regeneron Pharmaceuticals primit de preşedintele Donald Trump după ce a contractat Covid-19.

Eli Lilly a solicitat deja autorităţilor americane de reglementare să aprobe terapia sa cu anticorpi LY-CoV555 pentru utilziarea în regim de urgenţă, după publicarea, în  luna septembrie, a unui studiu care a arătat că a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi a vizitelor la camerele de urgenţă a pacienţilor cu Covid-19.

Tratamentul este dezvoltat în colaborare cu compania canadianăî de biotehnologie AbCellera.

Acţiunile Eli Lilly au scăzut în timpul tranzacţiilor de marţi cu aproape 3%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iobag Nerfos
16.10.2020, 10:21:22

Majoritatea institutelor serioase (nu ma refer la Rusia si China) au suspendat studiile clinice ale vaccinului din motive care se stiau de la inceput, acum se suspenda si studiile tratamentului cu anticorpi. Ramane de baza paracetamolul si ibuprofenul ca vorba aia, raceala e tot coronavirus, la fel ca si Covid-ul

+1 (1 vot)
moftronix2
17.10.2020, 20:14:36

Iobag Nerfos....Vrei sa dezvolți puțin?

Modifică Setările