Articol publicitar

FAVIO îţi răspunde la cele mai frecvente întrebari legate de diabetul de tip 2

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diabetul este una dintre cele mai comune afecţiuni actuale, cu o rată de incidenţă despre care se estimează că va ajunge la 4,4% din populaţia lumii până în anul 2030. Din totalul persoanelor afectate la nivel global, diabetul de tip 2 acoperă un procent de 90%. În România, statisticile indică faptul că una din 11 persoane suferă de diabet.

Cu toate acestea, diabetul de tip 2 nu este o afecţiune mortală, iar cele mai multe persoane reuşesc să îl ţină sub control toată viaţa. Pentru cineva care a fost recent diagnosticat, cele mai importante lucruri sunt informarea şi perspectiva potrivită, în aşa fel încât să combată diabetul. Iată cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri pe care trebuie să le cunoască o persoană diagnosticată cu diabet de tip 2.

1. Câte şanse sunt ca boala să se transmită ereditar?

Probabilităţile exacte de moştenire a afecţiunii pentru rudele unei persoane care suferă de diabet nu sunt încă stabilite cu precizie de către specialişti. Ceea ce este important de reţinut este că, de multe ori, diabetul nu se dobândeşte doar din motive ce ţin de ereditate ci, mai degrabă, din faptul că membrii familiei impart, în general, acelaşi stil de viaţă. AICI puteţi găsi mai multe informaţii legate de factorii genetici şi de mediu răspunzători pentru declanşarea diabetului.

2. Care sunt complicaţiile acestei afecţiuni?

Diabetul sporeşte riscul multor probleme seriose de sănătate, dar aplicarea corectă a tratamentul prescris de medic şi a recomandărilor privind stilul de viaţă ajută la prevenirea acestor complicaţii. Cele mai frecvente probleme care pot surveni sunt cele legate de piele, de vedere - glaucomul sau cataracta netratate pot conduce la orbire incurabilă -, neuropatia provocată pe sistem nervos, complicaţiile sistemului locomotor, tensiunea ridicată ce poate degenera într-un atac cardiovascular sau probleme ale ficatului.

3. Poate fi diabetul vindecat?

Încă nu a fost descoperit un tratament care să vindece diabetul, iar acest lucru nu se poate obţine nici eliminând alimentele nocive din dietă, nici pierzând în greutate. Ceea ce se poate face, însă, este menţinerea lui sub control prin sport, prin obţinerea cantităţii optime de substanţe nutritive şi având o atitudine pozitivă.

4. În ce măsură pot contribui suplimentele alimentare în lupta împotriva diabetului?

Studiile arată că, dintre pacienţii cu diabet, 97% au carenţe de trei din cei şapte cei mai importanţi nutrienţi pentru că nu reuşesc să îi procure din dieta zilnică. Introducerea suplimentelor alimentare, cum sunt multivitaminele FAVIO, poate acoperi cu succes aceste lipsuri nutritive, furnizând organismului nutrienţii vitali în lupta cu diabetul, precum Alfa-Lipoic, luteina si cromul. 

5. Care trebuie să fie nivelul normal al glucozei din sânge pentru o persoană care are diabet?

Acest lucru depinde foarte mult de momentul în care este măsurată glicemia. Înainte de micul dejun, ea ar trebui să fie sub 100 mg/dl, sub 110 mg/dl înainte de prânz şi puţin peste 140 mg/dl la două ore după masă. Înainte de culcare nivelul glucozei din sânge nu ar trebui să depăşească 120 mg/dl.

6. Este necesară administrarea constantă de insulină?

Nu. Este foarte probabil ca o persoană care suferă de diabet de tip 2 să nu fie nevoită să îşi injecteze niciodată insulină, acest lucru depinzând de anumiţi factori ca de exemplu stadiul în care a fost descoperită boală. Ficatul unei persoane afectate, care a fost diagnostică într-un stadiu prematur, va fi capabil să producă singur insulina necesară. În schimb, cineva care a trăit cu diabet ani de zile fără să ştie şi fără să urmeze un tratament, va trebui să îşi injecteze insulină.

7. Ce presupune diagnosticul diabet pe plan emoţional?

Există câteva lucruri care trebuie avute în vedere la nivel emoţional de către o persoană care tocmai a aflat că are diabet. O educaţie puternică în această direcţie va conduce la o conştientizare a bolii şi va furniza metode corecte de a o ţine sub control, ajutând la creearea unui stil de viaţă propriu, sănătos. Fixarea obiectivelor pe termen scurt şi atingerea progresivă a acestora este un alt element important al acceptării, alături de sprijinul persoanelor dragi. În orice caz, dacă presiunea emoţională este copleşitoare pentru a fi rezolvată de unul singur, este recomandat ajutorul psihoterapeutic al unui profesionist.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite