Medicină

articolul anterior articolul urmator

Fetele americane, tot mai devreme la pubertate. Explicaţiile găsite de specialişti

6
20 May 2022 15:21:58
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vârsta la care fetele americane ating pubertatea e tot mai mică. Deşi experţii nu au găsit cauze clare, ei consideră că factorii declanşatori au legătură cu obezitatea infantilă, chimicalele prezente în plastic şi stres.

Vârsta medie este acum de 9-10 ani la fetele din SUA, o vârstă deja considerată foarte mică, atrag atenţia unii experţi citaţi de dailymail.co.uk. Iar situaţia pare să devină şi mai îngrijorătoare. 
 
Fenomenul a fost detectat pentru prima oară de dr. Marcia Herman-Giddens, expert în sănătate publică la Universitatea din Carolina de Nord care a adunat datele a 17.000 de fete începând cu anii 1990. Expertul a constatat că vârsta la care pubertatea apare la fete este în continuă scădere, tinzând către 10 ani, ba chiar mai mult, la unele dintre ele schimbările hormonale apărând chiar de la vârsta de 6 ani. 
 
Deşi experţii nu au stabilit legături directe de tip cauză efect, ei iau în calcul creşeterea prevalenţei obezităţii infantile, chimicalele utilizate pentru a da duritate plasticului şi stresul vieţii de zi cu zi. Experţii consideră că fetele la care pubertatea se instalează mai repede au un risc mai crescut de a face anumite tipuri de cancere, de a suferi de probleme mintale precum depresia şi anxietatea. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Omul UnOm
20.05.2022, 15:27:59

Nu doar in America este fenomenul asta. Este suficient sa te uiti si la noi printre elevele de scoala generala. Multe din copilele de clasa 7-8 care au in jur de 12-13 ani arata ca adolescentele de alta data de 17-18 ani.Insa si parintii poarta o parte din vina - nu cred ca este normal sa lasi o copila de 12-13 ani sa se machieze atunci cand merge la scoala.

+2 (2 voturi)
www.brave.com
20.05.2022, 16:15:54

E de la orele de religie: http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_132.jpg Citeste mai mult: adev.ro/rc6j5a

-12 (14 voturi)
Utilizator Adevărul
20.05.2022, 19:52:19

Comentariu considerat abuziv.

ilinca
20.05.2022, 15:52:14

asta-i o problema serioasa, a sesizat-o si ONU... e din cauza plasticului si a electricitatii.

Călugărul
21.05.2022, 05:52:35

Text de doi bani. Nancy Friday, o cercetătoare în domeniul psihiatriei și psiohologiei, a scris o carte cu caracter științific: Fantasmele erotice ale femeilor. Acolo ea accesează și această problematică a copilelor de șase, șapte, opt ani. Nu am timp și spațiu să dezvolt subiectul, dar vă invit, și-l invit și pe autorul acestui text de trei bani, să citiți această carte, care se poate găsi în format pdf. Deci, această cercetătoare, după ce a acumulat foarte multe informații vizînd copilele de șase, șapte, opt ani, a ajuns la concluzia că peste 73% din ele, au fantasme erotice, fără ca ele să aibe vreo informație despre sex, despre organul genital al lor, sau al băieților, ci, pur și simplu, se explorează singure și se satisfac singure. Problema pe care o pune Nancy, e aceea că aceste fetițe nu știu nimic despre sex, sexualitate, dar simt că ceva e în ele care le dau o satisfacție dincolo de ce știu ele. Ea a studiat fenomenul și nu i-a găsit o explicație că, vezi doamne, ar fi plasticul de vină sau obezitatea. Hai să fim serioși. Astea sunt prostii. Pur și simplu, fetițele simt nevoia explorării propriului lor trup, și se autosatisfac, fără ca să-și poată explica: de ce! Nancy dă exemplul unei fetițe, pe care mama ei nu o putea desprinde de bicicletă, fetița era îndrăgostită de bicicleta ei, și aproape că dorea să se culce cu ea, pînă cînd și-a dat seama, observînd-o zile întregi că atunci cînd pedala, șaua bicicletei o freca acolo unde trebuie, iar fata pedala ca femeie beată, venind acasă roșie la față, răvășită, aruncîndu-se în pat și dormind peste 10 ore. Mama fetei a contactat doctorul, care doctor i-a spus verde în față că fata ei are orgasm pe bicicletă din cauza frecării de șaua bicicletei. Și Nancy vine și cu mai multe exemple. Citiți cartea și vă veți minuna de ce scrie acolo, această cercetătoare. Nu e o carte porno, doamne ferește, ci e o carte pur științifică ce analizează un domeniu neexplorat. Toate, dar absolut toate femeile, de la cele mai fragede vîrste, pînă la femei de peste 90 de ani, au fantasme erotice, pe care nu neapărat le doresc înfăptuite, dar le țin în gîndul lor și le dau o senzație de bună dispoziție, sau, în cele mai multe cazuri, le fac să se autosatisfacă și să aibe orgasme chiar dacă sunt căsătorite și soții lor nu le mai bagă în seamă.

-18 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările