Medicină

articolul anterior articolul urmator

Fundaţia Gates va finanţa dezvoltarea unor medicamente menite să combată variantele rezistente ale coronavirusului

5
8 Sep 2021 15:12:54
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Bill & Melinda Gates Foundation va finanţa cu 35 de milioane de dolari compania privată britanică Exscientia Ltd pentru dezvoltarea unor medicamente antivirale, inclusiv a unor molecule eficiente împotriva noului coronavirus.

Exscientia Ltd va aloca o sumă identică şi va coordona dezvoltarea unui grup de până la cinci medicamente, care sunt deja pregătite pentru a intra în etapa studiilor clinice. Programul se va concentra iniţial pe testarea unor substanţe active împotriva virusului SARS-CoV-2 şi a variantelor sale, precum şi împotriva altor coronavirusuri, scrie Agerpres.

Potrivit parteneriatului semnat pe 4 ani, Exscienta Ltd ar putea primi fonduri suplimentare care să susţină medicamentele sale candidate pe durata etapelor rămase de parcurs până la comercializarea lor.

Compania foloseşte altgoritmi creaţi pe calculator pentru a dezvolta medicamente ce variază terapii dintr-o gamă largă, precum oncologie sau psihiatrie.

Principalul program al firmei britanice vizează o enzimă denumită protează principală a coronavirusului, care apare în tipuri diverse ale acestei familii virale, inclusiv în variantele de SARS-CoV-2.
 
Reprezentanţii Exscientia Ltd spun că dezvoltă mici molecule care ţintesc proteinele din interiorul celulelor, spre deosebire de medicamentele actuale folosite împotriva COVID-19, care ţintesc doar proteinele virusului SARS-CoV-2 care se află la suprafaţa acestuia şi care prezintă o probabilitate mai mare de a suferi mutaţii.
 
„Micile molecule de medicamente pe care noi le dezvoltăm vor fi durabile în timp şi pot fi stocate pentru următoarea pandemie, pot fi distribuite pe scară largă şi foarte uşor în rândul populaţiilor care se confruntă cu un virus nou sau cu o nouă variantă actuală", a declarat Denise Barrault, directoarea departamentului de gestionare a portofoliului companiei britanice.
 
Parteneriatul dintre compania Gates va fi extins si pentru dezvoltarea de medicamente împotriva gripei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

defu gabi
8.09.2021, 15:18:04

Dupa ce a facut cel mai mare virus informatic din istorie, "Windoze" acum Gates s-a dedat la vaccinuri si medicamente...

-9 (11 voturi)
Davide Isa
9.09.2021, 11:30:09

...adica alti virusi.

-11 (11 voturi)
Davide Isa
9.09.2021, 11:40:12

"Trust WHO?", un film documentar produs de Lilian Franck de la Journeyman Pictures, dezvăluie influențele clandestine care controlează Organizația Mondială a Sănătății (OMS, World Health Organization - WHO) - și care au controlat-o încă de la începuturi. Fondată în 1948 de 61 de state membre ale căror contribuții au finanțat inițial organizația, OMS a fost rapid infiltrată de industrie, relatează Children's Health Defense. Titlul este un joc de cuvinte care răstoarnă propaganda oficială - Să ai încredere în OMS / În cine (who) să ai încredere?. De la Big Tobacco, la industria nucleară și farmaceutică, industria a dictat în mod istoric agenda globală a OMS și continuă să facă acest lucru și în prezent, punând profiturile și puterea înaintea sănătății publice. Bill Gates este finanțatorul nr. 1 al OMS https://www.activenews.ro/stiri/Hegemonia-GATES-asupra-OMS-Noi-dezvaluiri-despre-finantatorul-Nr.-1-si-obsesiile-sale-pentru-VACCINURI.-TRUST-WHO-169145

-11 (11 voturi)
Mandrean Paul
9.09.2021, 21:47:41

@Ceapaiev, Mno vezi de ce maimutele sunt considerate "stramosul" oamenilor?

-10 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
9.09.2021, 21:48:45

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările