Articol publicitar

Hernia de disc se poate trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Primele trei stadii ale herniei de disc se pot trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu. Chiropracticianul, susţinut de studii recunoscute internaţional, afirmă că abia de la al 4-lea stadiu al herniei trebuie pusă problema unei intervenţii chirurgicale.

Primele trei stadii ale herniei de disc se pot trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu. Chiropracticianul, susţinut de studii recunoscute internaţional, afirmă că abia de la al 4-lea stadiu al herniei trebuie pusă problema unei intervenţii chirurgicale.

Hernia de disc este o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită. Aceasta cauzează o serie de simptome cu evoluţie graduală, proporţională cu gradul de suprasolicitare a coloanei vertebrale şi, netratata, poate evolua către complicaţii severe. Deşi poate apărea la orice nivel al coloanei, cele mai des întâlnite forme de hernie sunt cele în partea lombară (zona de jos a spatelui) şi cervicală (zona gâtului). În funcţie de zona afectată, durerea se manifestă diferit.

Semnele şi simptomele herniei de disc:

•          durere şi amorţeală, cel mai frecvent pe o parte a corpului

•          durere care se extinde la membrele superioare şi inferioare

•          slăbiciune musculară inexplicabilă la nivelul braţului, dar şi al încheieturii mâinii (de exemplu persoana suferindă nu poate ţine bine o cană în respectiva mână)

•          amorţeală, furnicături şi senzaţii de arsură  la nivelul membrelor (parestezie)

•          dificultăţi ale somnului  cauzate de durerea ce se agravează pe timp de noapte

•          durere care se accentuează după statul în picioare, în şezut sau la anumite mişcări, inclusiv la strănut, tuse, răsucire

•          durere la mersul pe distanţe scurte

•         dacă discul herniat se regăseşte în partea superioară a coloanei vertebrale, senzaţia de durere se va manifesta la nivelul umerilor şi al braţelor

Care sunt cele 4 stadii ale herniei de disc?

Faza I: Faza de instabilitate discală

În această fază, discul începe să se extindă, devenind mai fragil. Din cauza proceselor naturale de uzură şi îmbătrânire, discurile intervertebrale îşi pierd hidratarea şi devin mai puţin flexibile şi durabile. Un disc cu un conţinut mai mic de apă este mai predispus la rupere sau fisurare. Acestea anunţă o hernie de disc în fază incipientă, atunci când o parte din nucleul pulpos se deplasează, împingând fibrele inelului fibros.

Apare o uşoară stare de disconfort sau dureri lombare cronice intermitente de tip postural, ce dispar la repaos sau după administrare de tratament medicamentos, dar pot reapărea în condiţii variate de efort.

Faza a II-a: Prolapsul

În această fază apar modificări de statică vertebrală şi protruzia discală. Discul iese din cavitatea sa, inelul fibros se rupe şi permite protuzia nucleului pulpos.

Apar durerea care “taie respiraţia”, restricţia la mişcare (înţepenire) şi reducerea mobilităţii. Acestea sunt simptomele care anunţă “bombarea” discului intervertebral.

Faza a III-a: Extruzia discală

În această fază a herniei de disc, stadiul iritativ al discului herniat ajunge la rădăcină nervoasă, pe care o comprimă cu sau fără compromiterea acesteia.

Apar dureri foarte mari şi simptome neurologice.

În cele mai multe cazuri, bolnavul poate merge pe vârfuri şi pe călcâie, dar cu durere.

Faza a IV-a: Sechestrul discal

În această fază, nucleul pulpos trece prin inelul fibros şi rămâne în afara discului, în canalul spinal.

Apar dureri atroce cu arie mare de distribuţie de tip poliradicular, cu semne neurologice instalate brusc sau insidios, cu sau fără afectarea organelor interne (disfuncţionalitate intestinală, vezicală, anală). Acestea sunt simptomele care semnalează medicului migrarea materialului nuclear în afara discului.

În acest stadiu, bolnavul nu mai poate merge pe vârfuri şi pe călcâie.

Tratamentul herniei de disc

Posibilităţile standard de tratament pentru hernia de disc variază, în funcţie de stadiul de evoluţie a bolii şi de complexitate, de la medicamente antiinflamatoare şi analgezice până, în cele din urmă, la intervenţia chirurgicală. Totuşi, medicamentele nu tratează cauza şi durerea revine odată cu întreruperea tratamentului medicamentos, iar administrarea prelungită are efecte nocive pentru tractul gastro-intestinal. Din păcate, nici operaţia nu oferă garanţii în privinţa vindecării; pe lângă riscurile aferente oricărei intervenţii chirurgicale, după operaţie gradul de recidivă a herniei este foarte ridicat.

Numeroase studii aduc dovezi asupra faptului că terapiile alternative au o foarte bună eficienţă  în eliminarea durerii cauzate de herniile de disc şi reprezintă o variantă preferabilă intervenţiei chirurgicale, care este rareori absolut necesară. Ghidul Societăţii Germane de Neurochirurgie privind hernia de disc a zonei lombare susţine că: "Până la 90% dintre herniile de disc simptomatice pot fi controlate prin terapie conservatoare". Aşadar iată că şi îndemnul medicilor germani este ca, înainte de intervenţia chirurgicală, să fie epuizate terapiile conservatoare cunoscute. 

advert

Sursa: https://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/rueckenschmerzen-zu-viele-operationen-bei-bandscheibenvorfall-a-934529.html

Una dintre aceste abordări este chiropractica. Într-un studiu din februarie 2017 publicat în European Pain Journal, medicii şi cercetătorii recomandă pacienţilor cu hernie de disc lombară să îşi educe percepţia asupra acesteia şi explică efectele curatoare ale tehnicilor de manipulare a coloanei.

Ross Hauser, director medical la Caring Medical Florida, explică şi el în numeroase articole că operaţia ar trebui să fie ultima soluţie şi că toate opţiunile de tratament ar trebui epuizate în primul rând.

Un studiu din iulie 2020, publicat în revista Global Spine Journal de cercetătorii din Cleveland Clinic şi Universitatea Texas Southwestern Medical Centre, compară metode de tratament pentru pacienţii cu hernii de disc lombare - care au fost tratate cu succes fără operaţie - cu pacienţii care au recurs la operaţie. Studiul a examinat rezultatele a un sfert de milion de pacienţi cu hernii de disc (277.941 de pacienţi). Din aceştia, 269.713 (97%) au fost trataţi cu succes folosind metode nechirurgicale, în timp ce  doar 8.228 de pacienţi(3%) au recurs la operaţie.

În urma studiilor efectuate de medicii germani de la Clinica universitară din Tübingen, s-a concluzionat că la cel puţin 90% dintre pacienţi, simptomele se ameliorează cel puţin într-o asemenea măsură, încât nu este necesară nicio intervenţie chirurgicală. Iritarea nervilor cauzată de discul prolapsat se reduce treptat. Dacă tensiunea este apoi crescută încet, majoritatea pacienţilor pot duce din nou o viaţă complet normală după o perioadă de timp. Opinia larg răspândită conform căreia o primă hernie de disc este aproape inevitabil urmată de alte probleme de spate nu este adevărată, în opinia medicilor germani.

Sursa:https://www.medizin.uni-tuebingen.de/de/patienten-und-besucher/expertentipps/orthopaedie/bandscheibenvorfall-nicht-ans-schlimmste-denken

Virgil Pruteanu, chiropractician certificat de Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară din România, cunoscut şi apreciat atât în ţară, cât şi peste graniţe, după ce a ajutat mii de persoane să se recupereze după diferite afecţiuni într-un interval de timp redus şi să-şi menţină starea de sănătate, afirmă şi el că tratamentul chirurgical este opţiunea finală în protocolul de tratament al herniei de disc.

“Terapia practicată de mine este benefică pentru primele 3 stadii. Practic, dacă puteţi merge pe vârfuri şi pe călcâie, afecţiunea poate fi tratată în cabinetul meu. De asemenea, putem obţine rezutate foarte bune şi dacă aţi trecut deja printr-o intervenţie chirurgicală.”

Terapia Virgil Pruteanu este rezultatul a 18 ani de studii şi experienţă, reprezentând în fapt, o îmbinare de proceduri ale diferitelor tehnici şi terapii, aplicate personalizat în funcţie de diagnosticul fiecărui pacient.

Virgil Pruteanu a dezvoltat această terapie complexă în timp, cunoscând foarte bine terapiile complementare de tradiţie şi identificând punctele forte ale fiecărei tehnici, pe care le combină în mod oportun pentru a ajunge la rezultatele dorite, obţinute în deplină siguranţă.

Terapia Virgil Pruteanu aplică toate secretele mai multor tehnici însuşite temeinic şi perfecţionate de chiropractician pe parcursul ultimelor două decenii. Pe lângă diploma obţinută la prestigiosul Ackerman College, Virgil Pruteanu a efectuat numeroase cursuri de specializare, atât în ţară cât şi în străinătate: Chiropractica Japoneză – alinierea coloanei vertebrale – Seitai, masaj terapeutic thailandez Nuad Bo Rarn, Medicina Japoneză Holistică – Amatsu Tatara, Manipularea sistemului nervos – Mamalek, iar din 2019 studiază cu Dr. Wu în clinica şcolii din oraşul Taiping, numită Apricot Forest Hospital sau Şcoala din Muntele Galben.

Chiropracticianul a tratat mii de pacienţi, de la persoane obişnuite şi până la campioni mondiali. Sportivii cu care a lucrat au câştigat două medalii la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, în intervalul de 5 ani de zile în care Virgil Pruteanu a fost fizioterapeutul Lotului Olimpic de Haltere al României, iar în prezent colaborează cu diverse campioane din acelaşi sport, precum Bianca Costea (medaliată cu aur la înot), Elena Andrieş (peste 30 medalii de aur) sau Loredana Toma (campioană mondială). De asemenea, Virgil Pruteanu a fost chiropracticianul campionului mondial la Jiu Jitsu, Lucas Leite.

În prezent, Virgil Pruteanu îşi desfăşoară activitate în Constanţa şi în Bucureşti. Mai multe informaţii despre Virgil Pruteanu puteţi găsi pe site-ul www.virgilpruteanu.ro sau pe pagina oficială de Facebook.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite