Ce trebuie să ştii când îţi măsori tensiunea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, ne putem măsura tensiunea acasă, cu ajutorul unor tensiometre digitale sau chiar şi cu cele clasice. Află cum le foloseşti şi cum interpretezi corect „citirea” tensiunii!

Monitorizarea tensiunii arteriale este esenţială pentru persoanele care sunt predispuse problemelor cardiace. Cu ajutorul tensiometrului se pot preveni probleme serioase, cum sunt accidentele cardiovasculare. Tensiometrul, clasic sau digital, indică atât tensiunea sistolică (valoarea mare – atunci când inima împinge sângele prin artere), cât şi pe cea diastolică (valoarea mică – când inima se relaxează, iar presiunea scade). Cu ajutorul tensiometrului poţi monitoriza  mai uşor „de acasă” valoarea tensiunii arteriale.

În funcţie de preferinţe poţi opta pentru modelul clasic, fie unul digital. Când vine vorba de alegerea tipului de tensiometru poţi cere sfatul medicului de familie, fie poţi alege unul în funcţie de recomandări. Nu uita că tensiometrul arată valoarea reală a tensiunii arteriale atâta timp cât este folosit corect.

Înainte de a începe măsurarea tensiunii arteriale, nu uita că acurateţea rezultatelor poate fi modificată de mişcările corpului. Încearcă să stai într-o poziţie confortabilă şi să te relaxezi cu 5 minute înainte de a începe.

Cum se foloseşte tensiometrul clasic?

Dacă ai un tensiometru clasic, trebuie să urmezi câţiva paşi simpli pentru a putea monitoriza tensiunea arterială. Aşază braţul stâng pe masă, cu palma în sus, astfel încât manşeta tensiometrului să se afle la aceeaşi înălţime cu inima. Înfăşoară manşeta în jurul antebraţului astfel încât tuburile de cauciuc să fie îndreptate în faţă, după care pune stetoscopul cu 1-2 cm mai jos de manşetă.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite