Medicină

articolul anterior articolul urmator

Infarctul se poate manifesta diferit la femei. Iată simptomele care nu trebuie neglijate!

0
2 Jun 2020 10:40:53
Autor: Click! pentru femei
Femeile pot avea simptome atipice ale infarctului
Femeile pot avea simptome atipice ale infarctului

Infarctul este o urgenţă medicală şi este bine să fie cunoscute simptomele crizei cardiace. Durerea în piept resimţită ca o apăsare puternică este manifestarea principală a infarctulului. În cazul femeilor, pot să apară diferenţe, la fel ca şi la cei cu afecţiuni cronice precum diabetul.

La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct miocardic. În 1 din 10 situaţii, persoana nu supravieţuieşte. Principala cauză a infarctului este ateroscleroza, adică depunerea de plăci de aterom pe pereţii arterelor. În cele mai multe cazuri, infarctul are ca primă manifestare durerea în piept - angina pectorală. Este descrisă ca apăsare puternică, în spatele sternului, sau ca senzaţie de gheară în piept, ca o sfredelire.

La femei, pot exista unele particularităţi, simptomele putând fi diferite de cele care apar la bărbaţi. Astfel, pot fi semne ale infarctului la femei: senzaţia de epuizare, gâfâiala la efort, greaţa sau vărsăturile.  

„Populaţia feminină tinde să aibă dureri mai puţin tipice şi acesta este un motiv pentru care, în toată lumea, femeile sunt subdiagnosticate şi tratate cu mai puţină eficacitate”, explică dr. Doina Dimulescu, medic primar cardiolog.

Citeşte mai multe despre manifestările infarctului la femei pe clickpentrufemei.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii