Medicină

articolul anterior articolul urmator

Iradierea asociată cu chimioterapie scade şansele reapariţiei cancerului de sân

0
28 Sep 2011 12:10:34
Autor: adevarul
Asocierea celor două forme de tratament scade cu 35% riscurile reapariţiei tumorilor maligne la sân
Asocierea celor două forme de tratament scade cu 35% riscurile reapariţiei tumorilor maligne la sân

Asocierea chimioterapiei cu iradierea în tratarea cancerului de sân reduce riscul reapariţiei tumorilor cu 35%, arată un studiu britanic care a analizat evoluţia bolii la aproape 2.300 de paciente.

Un studiu experimental coordonat de profesorul Indrajit Fernando, oncolog şi cercetător la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, dezvăluie beneficiile completării chimioterapie cu radioterapie, în tratarea cancerului.

Aproape 2.300 de femei au participat la studiu pe o perioadă de cinci ani, informează Bloomberg. Toate au fost diagnosticate cu forme incipiente de cancer de sân, fiind supuse la operaţii de extirpare a tumorilor maligne. Ulterior, un grup de femei a primit tratamentul cu chimioterapie şi, abia după terminarea acestuia, a trecut la radioterapie. Un alt grup a fost supus concomitent la cele două metode de tratare a cancerului.

După cinci ani, boala a recidivate la 5,1% din femeile care au efectuat tratamentele separate, comparativ cu doar 2,8% din pacientele care au fost supuse la chimio-radioterapie.

Profesorul Indrajit Fernando a declarat, duminică, la o conferinţă medicală desfăşurată la Stockholm (Suedia), că asocierea celor două forme de tratament scade cu 35% riscurile reapariţiei tumorilor maligne la sân.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările