Laserul Fraxel repară pielea cu imperfecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atunci când laserul  este folosit la nivelul feţei, ochii trebuie acoperiţi
Atunci când laserul este folosit la nivelul feţei, ochii trebuie acoperiţi

Este considerat un ­laser-minune, deoarece repară mult mai repede ţesutul lezat, prin stimularea procesului natural de regenerare a epidermei. Cu ajutorul laserului Fraxel, pielea poate fi întinerită în doar patru săptămâni.

Laserul Fraxel reprezintă una dintre cele mai noi metode de tratament a cicatricelor cauzate de acnee, melasmei (petelor solare sau de sarcină) şi pentru estomparea ridurilor ­fine. De asemenea, este folosit ca metodă de rejuvenare cutanată, datorită efectului său de stimulare a formării unor noi celule epiteliale.

Pe lângă aceste indicaţii standard, laserul ­Fraxel mai poate fi folosit şi pentru atenuarea altor tipuri de cicatrice, precum cele cauzate de arsuri termice sau chimice ori cele rezultate în urma unor intervenţii chirurgicale. Totodată, acest aparat este eficient şi în „ştergerea" vergeturilor. Laserul Fraxel are avantajul de a acţiona fără să ardă pielea şi, prin urmare, este nedureros. 

Acţionează treptat

Procesul de regenerare cutanată constă în divizarea unui fascicul luminos în mai multe microfascicule care pătrund în piele şi ­care determină, prin eliberarea de căldură locală, stimularea contracţiei cutanate şi, implicit, activarea celulelor stem, cu producere ulterioară de colagen.

Acest proces continuă chiar şi după încetarea tratamentului. În urma unei singure şedinţe, pielea afectată se reface în proporţie de 20 la ­sută. Sunt necesare între patru şi şase şedinţe, la intervale de 2-4 săptămâni.

Sunt ­necesare ­şedinţe de întreţinere

Fiindcă celulele au nevoie de timp pentru a se maturiza, trebuie urmat un tratament de întreţinere de aproximativ un an şi jumătate. Metoda este ­noninvazivă şi, spre deosebire de restul procedurilor, rezultatele obţinute sunt definitive.

Activitatea se poate relua imediat

Întrucât tratamentul se realizează fără ca pielea să se depigmenteze şi fără să apară umflături, persoana care apelează la acest tip de tratament îşi poate relua activitatea de îndată ce iese din cabinetul dermatologului. După terminarea unei şedinţe cu acest tip de laser, femeile îşi pot aplica fond de ten, iar bărbaţii se pot bărbieri fără probleme.

În cazul persoanelor care au pielea foarte deschisă s-a observat o închidere uşoară a pigmentului, tenul căpătând astfel un aspect bronzat. Pentru ca pielea să se vindece uniform, dermatologii recomandă ca tratamentul să se aplice pentru toate leziunile în aceeaşi perioadă. În caz contrar, pot apărea pete.

Nu necesită pregătiri speciale

În general, pacientul trebuie să ajungă la cabinetul dermatologului cu un sfert de oră înainte, pentru a i se explica ce implică o astfel de procedură. Ulterior, va fi aşezat pe un pat special şi i se va cere să stea nemişcat în timp ce laserul este focalizat doar pe zona afectată. Atunci când ­laserul este focalizat la nivelul feţei, ochii se vor acoperi, chiar dacă pacientul îi ţine închişi.

De asemenea, în unele situaţii, se va aplica o cremă cu efect de anestezic. În ceea ce priveşte efectele secundare, există posibilitatea ca, la finalul unei şedinţe, locul pe ­care a fost focalizat laserul să se înroşească. Potrivit dermatologilor, roşeaţa dispare în cel mult ­două zile.

Specialistul nostru
Dr. Mihaela Leventer
medic primar dermatolog

Întrebuinţările laserului ­Fraxel sunt multiple, iar rezul­tatele sunt definitive: îndepărtează cicatricele lăsate de acnee, melasma şi ridurile fine. De asemenea, cu ajutorul acestui aparat s-au obţinut rezultate excelente şi în terapia vergeturilor, având în vedere faptul că celelalte metode nu dau rezultatele dorite.

Unic

Laserul Fraxel stimulează procesul de autovindecare a ţesutului cutanat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite