Lintea verde protejează de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apreciată în lume pentru belşugul substanţelor hrănitoare pe care le oferă, lintea se remarcă prin conţinutul de potasiu, fosfor, fier, calciu şi de zinc.

Această leguminoasă este şi o bună sursă de proteine, de vitamine din complexul B, de vitamina C şi PP şi de fibre. „Lintea verde este foarte bogată în fier, element care stimulează producerea de energie termică în organism, foarte necesară în anotimpul rece.

De asemenea, vitamina B3 (niacina) din compoziţia lintei verzi optimizează activitatea sistemelor nervos şi circulator", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Bolnavii de gută trebuie s-o evite deoarece poate stimula depozitarea acidului uric în articulaţii.

Reţeta săptămânii: Supă de iarnă cu linte

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 170/porţia

Ingrediente: 100 g linte verde, 2 cepe, 2 linguri de pastă de roşii, câte o linguriţă de chimen şi de cimbru, 2 boabe de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, 50 g de iaurt.

Preparare: Puneţi lintea într-o oală în care turnaţi un litru şi jumătate de apă. După ce dă în clocot, adăugaţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt, condimentele şi pasta de roşii. Când este gata, adăugaţi uleiul de măsline şi lăsaţi supa să mai clocotească de două-trei ori. Se serveşte caldă, cu pâine prăjită, asezonată cu iaurt. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite