Magnetoterapia îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magnetoterapia îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
Magnetoterapia îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Magnetoterapia este o metodă de îmbunătăţire a stării de sănătate cu ajutorul unui câmp magnetic. Reumatismul, afecţiunile circulatorii şi maladia Parkinson sunt doar câteva dintre problemele care se pot trata prin utilizarea magneţilor.

Potrivit specialiştilor, starea noastră de sănătate este strâns legată de energia magnetică.

După studii amănunţite efectuate în laboratoare din SUA, Japonia şi Rusia, s-a constatat că efectul magnetic este vizibil după circa două ore din momentul aplicării magnetului pe zonele bolnave.

În acelaşi timp, după ce s-a stabilit tipul de magnet benefic fiecărei persoane, folosirea acestuia nu are contraindicaţii.

Efectele apei magnetizate

Apa magnetizată reglează funcţiile organelor vitale, circulaţia sanguină şi tensiunea arterială, elimină toxinele din organism şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, este benefică în diverse afecţiuni respiratorii (astm, bronşite), precum şi în scăderea febrei.

Efectele magnetismului în viaţa noastră

Pământul este cel mai mare magnet din apropierea noastră şi toate organismele vii sunt influenţate de puterea sa magnetică.

Câmpul magnetic al Pământului are efectul unei umbrele, care ne protejează de radiaţiile nocive, precum cele solare. Mai mult, magnetismul ne influenţează starea de sănătate în fiecare zi.

Persoanele care locuiesc în case din cărămidă beneficiază de un câmp magnetic mai bun decît cele care locuiesc în blocuri din fier beton, un element care micşorează drastic puterea câmpului magnetic.

Aşa se explică legătura dintre un câmp magnetic redus şi sănătatea precară a celor care locuiesc într-un mediu cu magnetism redus: dureri frecvente de cap, oboseală, dereglări de circulaţie. Din păcate, influenţa câmpului magnetic este perturbată şi de aparatura electronică din jurul nostru.

Unde se aplică magneţii

Există trei zone strategice unde se aplică magneţii: încheietura mâinii, gâtul şi abdomenul. Aceste porţiuni, în care se găsesc vasele sanguine majore ale corpului, sunt bogate în câmpuri magnetice. Când acţionăm asupra lor, acţionăm asupra întregului sistem circulator.

Dacă purtăm magneţi sub formă de brăţări, coliere şi de cercei pe aceste zone, în organism se creează un mic curent electromagnetic. În cazul persoanelor bolnave sau rănite, aplicând un câmp magnetic în zona afectată, acesta reface echilibrul electromagnetic normal, relaxează vasele capilare, muşchii şi ţesuturile din jurul acestora. Astfel, dispare inflamaţia şi durerea din zona respectivă.

Bijuterii care combat durerile

Specialiştii recomandă celor care apelează la această terapie să poarte brăţări cu magneţi pe partea interioară a încheieturilor mâinilor, cât mai aproape de vene şi de artere, pe partea afectată.

image

Puse la încheietura mâinii stângi, brăţările magnetice acţionează asupra meridianelor situate aici, iar când sunt purtate la mâna dreaptă, influenţa acestora se răsfrânge asupra meridianelor dispuse pe partea dreaptă.

Pe de altă parte, colierele magnetice acţionează asupra a opt până la 12 meridiane. Se recomandă persoanelor care acuză dureri de spate, de umeri şi de cap. Efectul este vizibil în scurt timp, pentru că magneţii-coliere îmbunătăţesc circulaţia sângelui până la nivelul cranian.

Atenuează inflamaţiile

La reumaticii care suferă de inflamaţii puternice ale încheieturilor, terapia cu magneţi poate stimula secreţia de cortizol, care împiedică procesele inflamatorii.

Recomandată şi bolnavilor de Parkinson

Terapia cu magneţi este de mare ajutor bolnavilor de Parkinson. Prin aplicarea acestor câmpuri magnetice pe zonele dureroase, creşte puterea de concentrare a acestor suferinzi şi capacitatea de a se deplasa mai uşor.   

image

Specialistul nostru
Prof. Ovidiu Bucişcanu


cercetător ştiinţific
în medicină alternativă
Fundaţia Aquarius


Toate aspectele din natură sunt polarizate (Yin-Yang, rece-cald), la fel şi câmpul magnetic are două polarităţi opuse şi complementare. Magnetul este un exemplu că aspectele Yin şi Yang sunt inseparabile. În oricâte părţi am tăia un magnet, vom obţine fragmente polarizate Nord-Sud.

Magnetoterapia face parte din arsenalul  medicinei  tradiţionale chineze de foarte multă vreme. Pentru terapeuţii chinezi, polaritatea Nord a magnetului este de tip Yang şi are proprietatea să concentreze energia, iar polaritatea Sud este de tip Yin  şi are funcţia să disperseze energia.

Aplicarea pe un loc dureros a polarităţii Sud a unui magnet puternic dispersează energiile stagnante în zonă şi calmează durerea. Nespecialiştii trebuie să folosească pentru calmarea durerilor doar polaritatea Sud a magnetului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite