Mai multă energie cu miere şi cu polen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele apicole sunt recunoscute pentru efectul lor revigorant. Consumat dimineaţa, polenul întinereşte mintea şi creşte capacitatea de asimilare a noi informaţii. De ajutor este şi lăptişorul de matcă, care revigorează întregul organism.

Datorită vitaminelor, mineralelor, proteinelor şi flavonoizilor din compoziţie, polenul, mierea, propolisul şi lăptişorul de matcă revigorează organismul şi menţin mintea tânără. Acţiunea lor terapeutică nu se opreşte aici: produsele apicole pot fi folosite într-o gamă largă de afecţiuni, de la bolile digestive până la anemii severe.  

Cel mai puternic energizant natural

Polenul reface forţa fizică, fiind indicat persoanelor în convalescenţă. Acesta contribuie la limpezirea gândurilor şi la creşterea capacităţii de asimilare. Cea mai mare valoare nutritivă o are polenul uscat, care nu conţine apă. Consumă polenul pe nemâncate, o dată pe zi, înaintea micului dejun, timp de o lună. Doza pentru un adult este de 20 g pe zi. Cura cu polen se repetă odată cu schimbarea sezonului.

Mierea are efect tonic

Mierea are numeroase efecte: este fortifiantă, tonică, cicatrizantă, nutritivă şi hemostatică (opreşte hemoragia). În plus, are un puternic rol de lubrifiere a vaselor de sânge. Terapia cu miere îmbunătăţeşte funcţionarea inimii. Un kilogram de miere are acelaşi număr de calorii cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l de lapte şi cu aproximativ 40 de portocale.

 Mierea de salcâm este antiseptică şi este utilă în calmarea tusei, în tratamentul asteniei şi virozelor. Mierea de salcâm japonez are efecte antihemoragice, micşorează timpul de coagulare şi ajută procesul de digestie.

image

-Mierea de tei păstrează aroma plăcută a arborelui, fiind renumită pentru calităţile calmante.
-Mierea de castan descongestionează ficatul şi prostata, favorizând circulaţia sanguină.
-Mierea de păpădie are proprietăţi depurative şi uşor laxative.
-Mierea de mure este tonică şi combate diareea.
-Mierea de cimbrişor este antiseptică şi afrodiziacă.

Lăptişorul creşte imunitatea

Nutrienţii pe care-i conţine (vitaminele A, C, D, E, complexul vitaminic B, minerale, enzime şi aminoacizi) protejează oasele şi musculatura, contribuind la creşterea imunităţii. Cura cu lăptişor are efecte benefice în ateroscleroză, gastrită, astm şi în disfuncţii sexuale.

Leacuri şi pentru infecţii

Propolisul este la fel de eficient ca streptomicina şi penicilina. În comparaţie cu antibioticele industriale, propolisul nu are efecte adverse. Calitatea de antibiotic se datorează conţinutului ridicat de flavonoizi. Tratamentele cu propolis stimulează eliminarea bilei şi urinei, fiind utile şi persoanelor cu gastrită, ulcer, reumatism, răceală şi cu gripă.

Un alt produs apicol, ceara de albine are puternice efecte calmante, emoliente şi cicatrizante. Drept urmare, este încorporată în diferite preparate farmaceutice şi cosmetice.

Specialistul nostru

image

Dr. Ruxandra Constantinamedic de familiecompetenţă în apifitoterapie Clinica Medicală Medas



Lăptişorul de matcă este energizant, vitaminizant, nutritiv, anabolizant natural. Se administrează intern, câte 100-1.000 mg/zi, sub formă de lăptişor de matcă amestecat în miere sau de comprimate, pe stomacul gol.

Se consumă multe lichide după ingestie. Cura durează 4-6 săptămâni. Propolisul este biostimulator, măreşte imunitatea şi rezistenţa fizică. Se administrează intern câte 1-5 grame de propolis brut pe zi. Din extractul moale înglobat în miere sau din tinctură se beau câte 30 de picături într-un pahar cu apă, în cure de 14 zile.

Leac antimigrenă

Veninul este un bun remediu pentru durerile de cap persistente, dar şi un leac în reumatism.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite