Medicină

articolul anterior articolul urmator

Mai multe şanse la viaţă pentru copiii prematuri

0
7 Sep 2010 17:26:09
Autor: adevarul

În România, se nasc anual peste 20.000 de copii prematuri şi/sau cu greutate mică la naştere. Prematuritatea şi complicaţiile implicite reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate la nou-născuţii din ţara noastră, mai mult de jumătate din decesele înregistrate la această categorie având această cauză.

Complicaţia cea mai frecventă şi cu urmări severe asupra condiţiei prematurilor este sindromul de detresă respiratorie. În aceste condiţii, singura soluţie este compensarea capacităţii respiratorii prin folosirea unor sisteme de ventilaţie artificială. Sistemele de ventilaţie de înaltă frecvenţă asigură supravieţuirea copiilor prematuri şi reduce apariţia handicapurilor psiho-motorii asociate prematurităţii.

Ediţia din acest an a campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri" susţinută de compania Procter&Gamble îşi propune echiparea a 11 maternităţi cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie.
În program sunt incluse maternităţi din Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu), Cluj-Napoca (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş, unde sunt îngrijiţi anual peste 4.000 de copii născuţi prematur.

Campania se va desfăşura în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie, toate produsele Procter&Gamble participante la campanie fiind marcate corespunzător.

Mai multe informaţii despre prematuritate, modalităţile de prevenire, dar şi sfaturi de îngrijire a prematurilor puteţi găsi pe site-ul www. sansalaviata.ro. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările