Mâncărurile cu dafin combat bolile reumatice şi virozele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frunzele de dafin, folosite în diferite preparate culinare, sunt renumite şi pentru efectele terapeutice. Terapia cu frunzele de dafin este folosită cu succes în combaterea unor afecţiuni grave precum reumatismul, virozele pulmonare, stările febrile, răguşeala, pierderea vocii sau infecţiile faringiene.

Spune-mi ce mănânci

Aceste afecţiuni se tratează cu supă de pasăre la care se adaugă neapărat şi frunze de dafin.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă folosirea frecventă a frunzelor de dafin în diverse preparate, mai ales în perioadele cu temperaturi mai mici.

Reţeta săptămânii

Tocăniţă de peşte cu frunze de dafin

Timp de preparare: 45 de minute

Calorii
: 240/ porţie

Ingrediente: un kg de peşte, două cepe, doi morcovi, două rădăcini de ţelină, doi cartofi, un fir de praz, două frunze de dafin, opt boabe de piper, o lămâie, pătrunjel.

Preparare. Se curăţă peştele şi se îndepărtează coada şi capul.

Apoi se taie în bucăţi şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se pun la fiert morcovii, ţelina şi prazul, tăiate cubuleţe. Separat, se fierb celelalte ingrediente, inclusiv bucăţile de peşte. Peste legumele fierte se adaugă fiertura de peşte. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite