MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecţiei cu virusul COVID-19

Publicat:
Ultima actualizare:
teste rapide covid

Pentru că nivelul de accesare a serviciilor de prevenţie a scăzut în perioada pandemiei, Sistemul Medical MedLife îşi propune să încurajeze prevenţia, vizita la medic şi implicit monitorizarea bolilor cronice, oferind teste rapide gratuite, la cerere, pacienţilor care vin în clinicile MedLife pentru control, consultaţie sau investigaţie medicală non-invazivă în intervalul 7 februarie – 7 martie.

În contextul pandemiei, românii sunt mult mai reticenţi în ceea ce priveşte vizita la medic, atunci când vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice. De aceea, MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private, vine în întâmpinarea acestei probleme şi oferă gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 tuturor pacienţilor care le trec pragul pentru control, consultaţie sau o investigaţie medicală, în perioada 7 februarie- 7 martie 2021.

Prevenţia şi monitorizarea bolilor cronice au fost lăsate pe un loc secund în priorităţile românilor

Conform statisticilor oferite de Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Statistică şi Informatică, în perioada ianuarie – septembrie 2020 s-au înregistrat scăderi ale numărul de diagnosticări sau monitorizări ale bolilor cronice în rândul pacienţilor români. Potrivit buletinului informativ, în perioada analizată au fost înregistrate cu aproximativ 13% mai puţine cazuri de cancer decât în aceeaşi perioadă în 2019, cu aproximativ 20% mai puţine cazuri de diabet zaharat şi cu 32% mai puţine cazuri de tuberculoză. De asemenea, şi la nivel internaţional, diagnosticarea şi tratarea bolilor cardio-vasculare au scăzut cu aproape două treimi în întreaga lume în primele luni ale pandemiei. Acest trend descendent a fost confirmat şi prin prisma datelor interne MedLife.

„Încă de la începutul pandemiei, am venit cu soluţii pentru a crea un mediu cât mai sigur atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Ne-am adaptat rapid contextului şi am continuat să dezvoltăm şi să îmbunătăţim permanent măsurile de protecţie şi prevenţie pentru a putea limita riscul de răspândire a noului coronavirus. După aproape un an, analizând trendul, am observat că deşi sănătatea a devenit mai importantă ca oricând în această perioadă, prevenţia şi monitorizarea bolilor cronice au fost lăsate pe un loc secund în priorităţile românilor, ceea ce ne-a îngrijorat ştiind efectele negative a diagnosticării tardive sau a monitorizărilor precare. De aceea, pentru a oferi un plus de încredere în ceea ce priveşte vizita la medic, oferim gratuit, la cerere, teste antigen pentru toate serviciile accesate în clinicile şi spitalele noastre”, declară Mihai Marcu, CEO MedLife România.

Rezultatul testului antigen se eliberează în 15 minute, în ziua programării

medlife teste rapide

Testele rapide gratuite pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV2 (COVID-19) se vor efectua în ziua programării, cu 15 minute înainte. Aceste teste sunt bazate pe detecţia de antigeni, care pun în evidenţă prezenţa unor proteine din componentă virusului SARS-CoV2 (antigene virale) şi sunt acceptate în transmiterea datelor către DSP. Testele pot avea avantajul de a fi rapide şi indică faza acută a bolii (chiar şi în cazul pacienţilor asimptomatici), dar pot prezenta atât rezultate fals pozitive, cât şi fals negative.

Pentru certificare, testele pozitive trebuie urmate de un test RT- PCR SARS- CoV-2. În mod particular, aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesionişti, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei şi interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

***

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine.

medlife

De 26 de ani suntem alături de tine şi nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupţi prin ştiinţă şi cunoaştere.

De la începuturile civilizaţiei, frica este primul lucru care te izbeşte într-o pandemie. Ca să o alungăm, am luat o serie de măsuri de siguranţă, am testat permanent personalul medical, ne-am asigurat că toţi pacienţii din clinicile şi spitalele noastre sunt protejaţi şi trataţi. Am pus la dispoziţia pacienţilor servicii medicale integrate, de o complexitate crescută, pentru a putea veni în întâmpinarea tuturor nevoilor lor.

Ne adaptăm continuu la prezent şi ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.

__________

Surse:

https://www.jacc.org/doi/10.1016/j.jacc.2020.10.054

https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2021/01/Buletin-Informativ-Principalii-Indicatori-ai-Starii-de-Sanatate-pe-9-luni-2020.pdf

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite