Metode de renunţare la fumat. Greşeală pe care nu trebuie să o faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de renunţare la fumat
Metode de renunţare la fumat

Una dintre fricile pe care le au cei care vor să renunţe la ţigări atunci când analizează lista de metode de renunţare la fumat este faptul că ar putea pune kilograme în plus.

Medicii spun că îngrăşatul nu este un pericol şi apare la o parte dintre cei care încearcă o metodă de renunţare la fumat întrucât caută un gest care să-l înlocuiască pe cel de a duce ţigara la gură. 

Din contră, există studii care spun că te poţi îngrăşa dacă fumezi, întrucât nicotina păcăleşte organismul, care poate cere mai mult zahăr şi mai multe grăsimi. 

Psihologii şi medicii care întocmesc diverse liste de metode de renunţare la fumat spun că o greşeală foarte mare pe care o fac cei care vor să renunţe la ţigări este să se lase de fumat treptat. 

Specialiştii spun că dependenţa de nicotină nu se poate trata încetul cu încetul, ci brusc. Medicii spun că fumătorii care vor să renunţe şi vor să se lase treptat, îşi păstrează ţigările fix pentru cele mai plăcute momente ale zilei, atunci când ies în oraş cu prietenii, la cafea şi nu fac altceva decât să preluncească sevrajul, de care un fumător trebuie să scape cât mai repede. 

Metode de renunţare la fumat. Vorbeşte cu un medic

Dacă nu te poţi decide ce să alegi din lista de metode de renunţare la fumat mai bine apelezi la un specialist. Există programe de stat, de exemplu stopfumat.eu, sistem realizat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Institutul de Penumoftiziologie „Marius Nasta”. 

Un psiholog te va ajuta să găseşti motivul pentru e important să te laşi de fumat, te va ajuta să-ţi duci planul la bun sfârşit sau îţi va prescrie medicamente pentru a trece mai uşor peste perioada de sevraj, care oricum va trece destul de repede. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite