Medicină

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Sănătăţii: Recomandări privind vaccinarea anti-COVID a persoanelor care iau tratament anticoagulant

2
22 Jan 2021 13:09:44
Autor: Cristina Morozan
În funcţie de medicamentele pe care le iau pacienţii, MS oferă o serie de recomandări Foto: Arhivă
În funcţie de medicamentele pe care le iau pacienţii, MS oferă o serie de recomandări Foto: Arhivă

Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri, că pacienţii care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina împotriva COVID-19. Tododată, Ministerul a transmis şi o serie de precizări privind  vaccinarea anti-COVID a acestei categorii de persoane.

„Da, pacienţii care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina împotriva COVID-19” se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Totodată, în funcţie de medicamentele pe care le iau pacienţii, MS oferă următoarele recomandări:

Pacienţilor aflaţi sub tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice (Warfarină, Acenocumarol ) cu INR în marja terapeutică (2,0-3,0) li se poate administra vaccinul în siguranţă şi nu se va întrerupe tratamentul anticoagulant. 

Iar pacienţilor cu proteze metalice mitrale şi aortice trebuie să-şi dozeze INR-ul înainte de vaccinare. Totodată în cazul în care INR este peste 3,0 se recomandă consultarea medicului prescriptor în vederea ajustării dozelor de anticoagulant

De asemenea, pacienţilor aflaţi sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC (Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran) li se poate administra vaccinul în siguranţă, fără a omite nicio doză de anticoagulant. 

Totodată pacienţilor aflaţi sub tratament cu anticoagulant injectabile (heparine cu greutate moleculară mică sau fondaparinux) li se poate administra vaccinul în siguranţă. Ca măsură de precauţie suplimentară se poate recomanda administrarea dozei zilnice de anticoagulant după administrarea vaccinului, fără a omite nicio doză de anticoagulant. 

Pacienţii în tratament cronic cu antiagregante plachetare (Acidul acetilsalicic, Clopidogrel, Ticagrelor, Prasugrel) nu necesită nicio ajustare a medicaţiei şi nu trebuie să întrerupă medicaţia. 

MS recomandă utilizarea seringilor de 1 ml, cum ar fi cele de 23G sau 25G grosime a acului (acele trebuie să fie foarte subţiri). 

De asemenea este recomandată menţinerea unei presiuni continue la nivelul locului de injectare, prin apăsare, pentru minim 2 minute. 

În cazul formării unui hematom, pacientul trebuie sa contacteze medicul curant. 

Potrivit sursei citate, informaţiile sunt validate de Prof. Univ. dr. Theodora Mariana Nicoleta Benedek, preşedinta Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătăţii.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa
23.01.2021, 09:51:21

Aflati noutati privind cele mai rasunatoare procese COVID-19 in justitie, din întreaga lume, in care sunt implicati avocați internaționali celebri si de mare succes, precum avocatul german, Dr. Reiner Fuellmich : https://www.thelibertybeacon.com/latest-lockdown-lawsuits-update-by-top-international-lawyer-reiner-fuellmich/ 1. Statutul procesului privind testele PCR ,la Curtea Regională din Berlin 2. Proces privind testul PCR, prezentat la New York 3. Portugalia și Ecuador arată Germaniei cine este -de fapt- adevărata republică bananieră 4. Canada prezintă prima acțiune colectivă pentru compensare, care va fi o acțiune colectivă internațională 5. Procesul împotriva Comisiei UE pentru aprobarea vaccinului (vaccin care urmează să fie declarat nul & neavenit); plângere constituțională depusă împotriva măsurilor de către un judecător german Audierile organizate de Comitetul Covid19 de la Berlin infiintat pe data de 10 iulie 2020, la care au participat aproximativ o sută de oameni de știință, medici, economiști, avocați și persoane grav afectate, au stabilit că în niciun moment nu a fost vorba despre masuri privind sănătatea oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că: 1- Pericolul prezentat de acest presupus nou virus poate fi comparat cu cel al gripei – aceasta este concluzia nu numai a studiilor realizate de prof. John Ioannidis de la Universitatea Stanford, ci și in evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății. 2- Testele Drosten-PCR, care au fost concepute în ianuarie 2020, nu sunt deloc adecvate pentru a determina dacă o persoană este infectată sau nu, în ciuda faptului că este recomandat ca test standard global pentru determinarea infecției de către OMS. Trebuie remarcat faptul că conducerea acestei organizații se află sub controlul financiar al Chinei și al Fundației Bill & Melinda Gates (desigur, nu generalizam: OMS are cu siguranță angajați buni – la fel ca institutul Robert-Koch, în ciuda managementului său incompetent). O afirmație făcută în ianuarie 2020 de către Drosten că există infecții asimptomatice este falsă. Acestea nu există, fapt documentat deja: https://doi.org/10.1038/s41467-020-19802-w O persoană care nu are simptome este o persoana sănătoasă. Acest lucru înseamnă că frica de oamenii fără simptome este neintemeiata si ca nimeni nu poate fi forțat să poarte masca. Imaginile de groază din spitale cu paturi pe coridoarele sunt scene care apar în fiecare an, în timpul unui focar de gripă complet normal (vom fi bucuroși să punem la dispoziție un caleidoscop cu astfel de imagini din ultimii ani luate din mass-media mainstream). Astfel de imagini au fost folosite exclusiv în scopul de a răspândi panica. https://www.covidtruths.co.uk/2021/01/lockdown-lawsuits-update/

Davide Isa
23.01.2021, 10:33:14

Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului declara ca Pfizer efectueaza experimente umane NEAUTORIZATE in Israel: https://www.thelibertybeacon.com/helsinki-committee-to-declare-pfizer-performing-unauthorized-human-experiment-in-israel/

Modifică Setările