Medicină

articolul anterior articolul urmator

Ministrul israelian al Sănătăţii: „Oamenii vaccinaţi complet şi cu rapel împotriva Covid ar putea fi protejaţi în faţa variantei Omicron“

12
30 Nov 2021 20:28:27
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid, şi cu rapel la şase luni, ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron, scrie The Guardian.

Nitzan Horowitz a vorbit, marţi, după ce alte două cazuri de persoane infectate cu varianta Omicron au fost identificate în Israel, ceea ce a adus numărul total al ţării la patru.

Fără a cita date, Horowitz a declarat: „În următoarele zile, vom avea informaţii mai precise despre eficacitatea vaccinului împotriva Omicron - dar deja putem fi optimişti şi există indicii iniţiale că cei care sunt vaccinaţi cu un vaccin încă valabil sau cu rapel vor fi protejaţi de această variantă”. 

Comentariile lui Horowitz vin după ce şeful Serviciilor publice de sănătate, dr. Sharon Alroy-Preis, a spus că primele date despre eficacitatea vaccinurilor împotriva Omicron ar putea fi disponibile pe parcursul zilei.

Afirmaţii lui Horowitz vin pe fondul unor informaţii contradictorii despre cât de eficiente ar putea fi diferitele vaccinuri şi terapii împotriva noii variante. Compania germană Merck a transmis marţi că se aşteaptă ca medicamentul său Covid-19 să fie eficient în tratarea variantei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Highlander
30.11.2021, 21:06:54

S-ar putea...

-17 (31 voturi)
undisputed
30.11.2021, 23:01:37

Raspunsul vaccinurilor este policlonal..Traducere: era greu sa ne reintoarcem la zero in priviinta vaccinarii.. Isteria a devansat stiinta . Dar pt romani e important si efectul variantei asupra nevaccinatilor.. Deocamdata nu am aflat mare lucru, dar ar cam trebui preventiv sa se vaccineze toti cei care nu au facut-o si sunt in pericol...

+1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
1.12.2021, 04:23:05

Comentariu considerat abuziv.

Georgian Macadau
1.12.2021, 06:59:46

"Nu se știe dacă nu s-ar putea să fie posibil să provoace vreo ceva în 3, 4 ani..." 😂😂...în schimb, ceea ce e sigur din statistici, e faptul că au murit de două ori mai mulți români anul trecut care N-AU avut treabă cu COVID-ul....🤔 Cum e posibil așa ceva? Oare din cauză că n-au avut acces la sistemul de sănătate? Din cauza restricțiilor?! Oare nu e un GENOCID al guvernului României?

+1 (3 voturi)
Constantine Constantine
1.12.2021, 07:31:48

La cei aproape 80 de ani ai mei e normal sa apara probleme de sanatate.Iar sistemul a procedat in asa masura incit nu am avut acces la anumite facilitati medicale.Sistemul ne-a tras o palma zdravana pentru ca clinici si spitale au fost inchise si transformate in accesorii pentru Covid.M-au plimbat pe drumuri, m-au indrumat unde nu trebuia.Noroc ca am o constitutie robusta, altfel ma terminau.Poate ca chiar asta doresc pentru oamenii in virsta.Merita sa le batem obrazul.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările