Medicină

articolul anterior articolul urmator

Necesitatea unui aparat dentar

0
Articol publicitar
18 May 2016 15:39:17
Autor: ADH

În ultimii ani, tratamentele stomatologice au început să se dezvolte extrem de bine, astfel încât orice problemă stomatologică apărută avem posibilitatea de a o trata cu uşurinţă prin cele mai noi şi avansate metode. Astăzi o să vorbim despre aparatul dentar care ne ajută în timp să avem un zâmbet perfect.

Cine poate utiliza un aparat dentar?
În special copii, la care după prima cădere a dinţilor naturali, are loc o creştere strâmbă sau inestetică a dinţilor. Nu trebuie să considerăm aparatul dentar drept un impediment, deoarece în timp, dinţii strâmbi,decalaţi ne vor cauza probleme (muşcături incorecte atunci când vrem să mâncăm de exemplu un măr), urmând ca apoi să avem dureri în timp ce mâncăm şi de cele mai multe ori după masă, dureri care în timp se vor intensifică. Dinţii decalaţi pot aduna în timp reziduri de mâncare, ceea ce duce la formarea cariilor. Un alt motiv ar fi şi cel estetic, de ce să ne ascundem cu mână atunci când zâmbim, să ne ruşinăm de privirea celorlalţi când avem o soluţie uşoară care ne este la îndemână. În ultimul timp şi adulţii au început să folosească aparate dentare fără a fi jenaţi de prezenţa acestuia. Aparatele dentare în momentul actual sunt diversificate, începând de la clasicul aparat dentar care în termeni populari îl denumeam ca pe o "sârmă", ajungând la aparate dentare transparente din materiale atent alese şi testate (materiale biocompatibile cu cavitatea orală) astfel încât să nu fim jenaţi, sau să atragem priviri când îl purtăm.

Referitor la costuri, acestea variază de la caz la caz, de la tipul aparatului dorit, de complexitatea procedurii şi în cele din urmă şi de la cabinet la cabinet. Ca şi perioadă de tratament, putem spune că nu este o perioadă fixă, totul depinde de starea actuală a danturii (un minim poate fi de 5 luni, ajungând până la 3 ani). Trebuie să vă menţionez că odată hotărâţi să purtaţi aparat dentar, trebuie să aveţi grijă cum mâncaţi,ce mâncaţi, ce lichide consumaţi, deoarece dinţii dumneavoastră vor fi foarte sensibili, vor necesită un periaj corect după fiecare masă cu o periuţa specială data de medicul stomatolog. Să nu uitaţi cel mai important aspect, vizita la medic se face lunar, mai ales la începutul utilizării aparatului dentar.

Exista o multime de cabinete stomatologice care ofera acest serviciu. Noi am obtinut informatii de la un cabinet stomatologic din sectorul 2, acolo unde am reusit sa ajungem in weekend.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările