Medicină

articolul anterior articolul urmator

Novavax a solicitat OMS autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19

0
24 Sep 2021 09:14:47
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) o autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva Covid-19, care ar crea condiţiile pentru livrarea acestuia în multe state sărace, a anunţat joi compania americană, potrivit Reuters.

Novavax a prioritizat cererile pentru autorizarea vaccinului său de către autorităţile de reglementare din ţările cu venituri mici şi medii, după ce a rămas în urmă cu autorizarea în SUA şi Europa, care şi-au vaccinat deja o mare parte dintre locuitori.
 
Autorizaţia din partea OMS ar permite Novavax să livreze vaccinuri în mai multe state aflate în dezvoltare care depind de OMS pentru deciziile de autorizare.
 
De asemenea, Novavax ar putea să înceapă distribuirea vaccinurilor prin intermediul facilităţii COVAX, care are rolul să asigure un acces echitabil al ţărilor cu venituri mici şi medii  la vaccinul împotriva Covid-19.
 
Novavax a depus deja documente la autorităţile de reglementare în ţări precum India, Filipine şi Indonezia.
 
Acţiunile Novavax au crescut cu peste 10% în urma anunţului.
 
Novavax şi Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, s-au angajat deja să furnizeze peste 1,1 miliarde de doze de vaccin facilităţii COVAX.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările