Medicină

articolul anterior articolul urmator

O americancă în vârstă de 47 de ani deţine recordul pentru cea mai lungă infecţie cu SARS-CoV-2. Bolnavă de COVID timp de 335 de zile

0
21 Nov 2021 01:38:56
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

335 de zile este recordul pentru numărul de zile în care o persoană a fost infectată cu SARS-CoV-2. Este deţinut de o americancă în vârstă de 47 de ani, care a preferat să rămână anonimă, potrivit revistei ştiinţifice americane Science.

 
O femeie din Statele Unite a fost bolnavă de Covid-19 timp de aproape un an, în urma unei singure infectări cu SARS-CoV-2. Acesta este cel mai lung caz de boală, documentat de cercetători, de la începutul pandemiei. De vină ar fi sistemul imunitar slăbit al pacientei, care a avut cancer. Ea este acum vindecată.
 
Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la Covid-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, potrivit unui studiu publicat în 22 mai în revista ştiinţifică Clinical Infectious Disease, dar rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă dincolo de această perioadă. 
 
Presa a mai relatat despre cazul lui Dave Smith, un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie, a cărui infecţie a durat mai mult de 290 de zile, adică aproape 10 luni. Şi tot din Marea Britanie a venit cazul lui Andrew Watts, în vârstă de 40 de ani, care a ajuns acasă după 300 de zile de spitalizare.
 
Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecţie atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi şi care ajută sistemul imunitar să funcţioneze normal.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările