Medicină

articolul anterior articolul urmator

Oamenii de ştiinţă testează un vaccin împotriva infecţiei cu Chlamydia. Studiu

0
14 Aug 2019 12:09:23
Autor: Daniela Serb
Infecţia cu Chlamydia este mai frecventă la femeile tinere
Infecţia cu Chlamydia este mai frecventă la femeile tinere

În fiecare an, 131 de milioane de persoane din întreaga lume se infectează cu chlamydia, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 70% din femeile infectate nu au simptome şi  nu ştiu că au contractat boala. Cercetătorii desfăşoară un studiu pentru găsirea unui vaccin sigur şi capabil să provoace un răspuns imunitar.

Infecţia cu Chlamydia este boală cu transmitere sexuală frecventă ce poate duce la infertilitate. Oamenii de ştiinţă desfăşoară un studiu pentru găsirea unui vaccin, rezultatele fiind încurajatoare, potrivit AFP.  

Mai multe cercetări sunt însă necesare pentru a se afla dacărăspunsul imunitar provocat protejează în mod eficient contra infecţia cu Chlamydia“.

Acesta ar fi primul vaccin realizat împotriva acestei infecţii bacteriene şi în etapa următoare a cercetării va fi testat în cadrul unui studiu clinic.

Afecţiunea este mai frecventă în rândul femeilor tinere – 18-25 de ani, comparativ cu bărbaţii de aceeaşi vârstă. Boala poate determina infertilitate în cazul femeilor şi creşte riscul  de a contracta alte boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau infecţia cu HIV.

În acest moment, infecţia se tratează cu antibiotice.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările