Obiceiuri care-ţi subminează tratamentul cu insulină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu obişnuieşti să-ţi urmăreşti nivelul glicemiei, diabetologul nu va putea determina cu exactitate cantitatea de insulină
 de care ai nevoie.
Dacă nu obişnuieşti să-ţi urmăreşti nivelul glicemiei, diabetologul nu va putea determina cu exactitate cantitatea de insulină de care ai nevoie.

Urmezi cu conştiinciozitate tratamentul cu insulină prescris de diabetolog, dar glicemia tot are valori prea mari? E posibil ca unele dintre obiceiurile tale zilnice să te împiedice să ţii diabetul sub control.

Uiţi să-ţi verifici glicemia

Verificarea glicemiei în mod regulat te ajută să ştii cum răspunde organismul la medicamente şi dietă, ceea ce-ţi permite să faci schimbările de care e nevoie pentru a ajunge la o valoare normală.  

Dacă, din diverse motive, nu obişnuieşti să-ţi urmăreşti nivelul de glucoză din sânge, medicul diabetolog nu va putea să determine cu exactitate cantitatea de insulină de care ai nevoie. De asemenea, rişti să te confrunţi, pe termen lung, cu anumite complicaţii: boli renale, oculare sau cardiovasculare.

Pont

Fixează o alarmă la telefonul mobil sau la ceasul deşteptător, pentru a te anunţa când trebuie să verifici glicemia sau să-ţi administrezi insulina.

Renunţi la una dintre mese

Dacă preferi să rezolvi ceva ce ai de făcut în loc să mănânci sau mănânci prea puţin, pe fugă, este posibil ca nivelul glicemiei să crească destul de mult. Şi alegerile privind dieta influenţează nivelul de glucoză din sânge. Alimentele nepotrivite celor cu diabet, precum băuturile sau fructele dulci, alimente care conţin carbohidraţi. Optează pentru sursele de fibre, ca leguminoasele sau cerealele integrale, carne slabă, grăsimi sănătoase, pentru a-ţi păstra echilibrul glicemiei.

Bei prea puţine lichide

Nu doar ceea ce mănânci influenţează nivelul glicemiei, ci şi cantitatea de lichide pe care o primeşti zilnic. Hidratarea ajută rinichii să elimine glucoza în exces din sânge. De asemenea, creşte eficienţa tratamentului cu insulină, ajutând medicamentul să ajungă mai repede la ţesuturile şi celulele care au nevoie de el.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îţi poţi creşte glicemia!

Drama unei adolescente: riscă să-i explodeze aorta!

Tratamente de casă pentru acnee

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite