Medicină

articolul anterior articolul urmator

OMS dă asigurări că vaccinurile anti-COVID funcţionează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent

11
6 Jan 2022 19:41:35
Autor: Cristina Morozan
OMS a recomandat aceleaşi măsuri generalizate în 2020, "cu scopul reducerii riscului la expunere"  Foto: Arhivă
OMS a recomandat aceleaşi măsuri generalizate în 2020, "cu scopul reducerii riscului la expunere"  Foto: Arhivă

Vaccinurile care există împotriva COVID-19 "funcţionează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent", a asigurat, joi, Maria Van Kerkhove, responsabila programului COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Deşi varianta Omicron pare să reducă capacitatea de neutralizare a vaccinurilor, fapt ce explică infecţiile în rândul celor vaccinaţi, serurile "continuă să fie eficiente pentru a evita forme grave ale bolii şi a reduce numărul deceselor", a declarat experta OMS la o conferinţă de presă, conform Agerpres

Experta a reamintit necesitatea respectării măsurilor de precauţie în faţa numărului mare de contagieri, respectiv menţinerea distanţării fizice faţă de alte persoane, evitarea aglomerărilor în spaţii prost ventilate şi a insistat cu privire la purtarea măştilor sanitare conforme şi în mod "adecvat". 

"Purtarea măştilor sub nas sau în dreptul bărbiei este inutilă şi oferă un sentiment fals de siguranţă", a avertizat Van Kerkhove, care a cerut să se facă eforturi pentru ca cei testaţi pozitiv cu COVID-19 să fie izolaţi pentru a nu transmite virusul şi să fie verificaţi contacţii lor. 
 
La rândul său, directorul pentru urgenţe urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a precizat că una dintre cele mai bune protecţii împotriva coronavirusului "este vaccinarea" anti-COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

dumitru bogdan
6.01.2022, 19:52:05

Este evident acest lucru. Nu trebuia să ne spună OMS. Cele mai vaccinate zone de pe glob, SUA și Europa sunt cele mai covidate. Nicio variantă nu are vreo șansă împotriva vaccinului. Inclusiv cele care nu au apărut încă.

-16 (20 voturi)
Niculaie Ionel
6.01.2022, 21:36:17

Mai garanta cineva cum ca munca te eliberează!😂

-1 (3 voturi)
Ion_Capsuna
6.01.2022, 22:22:56

Primul mort de Omicron in Israel era vaccinat cu chema completa si boostat de 2 ori, adica un total de 4 rapeluri! Din nefericiere, vaccinurile actuale nu sunt eficiente in vazul variantelor: "Prostie", "Manipulare" si "Minciuna". Pt. alea nu exista inca vaccin si tratament. Sunt f. contagioase si severe! Se raspindesc mai ales prin contact cu TVul si media de orice forma. Singura speranta e educatia si informare. ele functioneaza preventiri atita timp cit nu sunt cenzurate!

-35 (39 voturi)
dumitru bogdan
6.01.2022, 19:56:49

Daca și vaccinul contra variolei, varicelei, poliomielitei ar fi fost ca astea contra covidului, o depășești imbulinam.

-15 (19 voturi)
Edmond Dantes..
6.01.2022, 20:55:14

Cine mai crede ce spune OMS??

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările