Medicină

articolul anterior articolul urmator

OMS intenţionează să le ceară femeilor aflate la vârsta fertilă să evite consumul de alcool

10
17 Jun 2021 18:50:48
Autor: Cristina Morozan
Snowdon a spus că planurile sunt „idiotismul clasic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii” Foto: Pixabay
Snowdon a spus că planurile sunt „idiotismul clasic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii” Foto: Pixabay

Femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani ar trebui să fie oprite de la consumul de alcool, deoarece acesta le poate afecta şansele de a avea copii, au susţinut şefii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Ar trebui acordată o atenţie adecvată prevenirii iniţierii consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate şi al femeilor aflate la vârsta fertilă”, se arată într-un draft al OMS care vizează planul global de acţiune în privinţa alcoolului pe perioada 2022-2030, potrvit Mirror.

Aceasta înseamnă că femeille cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani li se va cere efectiv să se abţină de la consumul de alcool şi potrivit sursei citate, se pare că este o îndrumare generală care nu ţine cont de femeile care nu pot avea sau nu vor copii.
 
Christopher Snowdon, de la Institutul pentru Afaceri Economice, consideră că recomandarea este „neştiinţifică, patronantă şi absurdă” – şi nu este singurul care crede că este aşa.
 
Snowdon a spus că planurile sunt „idiotismul clasic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, relatează The Telegraph.
 
Matt Lambbert, din cadrul grupului Portman Group, care reprezintă berăriile şi distileriile din Marea britanie, susţine că aceste „planuri” sunt „sexiste şi paternaliste”.
 
 
„Bună @OMS ai putea face un studiu, te rog, cu privire la efectul alcoolului asupra producţiei de spermă, mărimea, cantitatea şi efectele consumului de alcool asupra fertilităţii bărbaţilor, te rog? Se pare că afectează grav fertilitatea bărbaţilor. Vor fi „împiedicaţi” să bea şi bărbaţii? Sau sunt doar femeile? ” a scris pe Twitter, Karren Mulreid, o bloggerită care se recomandă a fi şi feministă în descrierea profilui său.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Infractorul Burci
17.06.2021, 19:05:50

OMS intenţionează să le ceară femeilor aflate la vârsta fertilă să evite consumul de alcool, să poarte burka și să meargă la 3 metri în spatele bărbatului... :))

-4 (12 voturi)
Badea Scârţan !
17.06.2021, 19:16:01

„Bună @OMS ai putea face un studiu, te rog, cu privire la efectul alcoolului asupra producţiei de spermă, mărimea, cantitatea şi efectele consumului de alcool asupra fertilităţii bărbaţilor, te rog? Se pare că afectează grav fertilitatea bărbaţilor. Vor fi „împiedicaţi” să bea şi bărbaţii? Sau sunt doar femeile? ” a scris pe Twitter, Karren Mulreid, o bloggerită care se recomandă a fi şi feministă în descrierea profilui său." Cristina Morozan, si tu ?!! Tot, ca asta, ,,blogherita " ?! Pai, ce ma-sa ?! Toata lumea la birt... Bancul cu Maria care il cauta pe Ion la crasma. Zice Maria: A fost barbat-meu p'acilea ?! Crasmaru-Da, Maria- Ce a baut ?! Crasmaru-O suta de tuica... Maria- Bine, mie da-mi doua sute ! Uau, cat atentat la adresa egalitatii barbat-femeie din partea OMS...Ho, bre, ca nu se adresa occidentalelor care oricum nu mai fac copii...Se adreseaza ,,multiculturalilor" din Africa, OM, Asia. Ca de la ei se asteapta inlocuirea albilor din Europa si de pe aiurea.

-5 (5 voturi)
Badea Scârţan !
17.06.2021, 19:22:50

Apropo, in lumea anglo-saxona, numele de Karen e sinonim cu echivalentul romanesc de Leana . Ca tip de personalitate, ca prostie, ca nasoleala, ca fasoane,, peiorativ...Deci, karen-feminista = un pleonasm...

-2 (2 voturi)
Badea Scârţan !
17.06.2021, 19:23:28

E bine de stiut Cristina !

-3 (3 voturi)
eu doar constat
17.06.2021, 19:18:24

Mare branza! Parca medicii ginecologi, in monitorizarea carora se afla deja femeile insarcinate n-au cerut deja ca acestea sa nu consume alcool! Daca n-au cerut-o sa credem ca OMS le-a interzis asta pana acum? Ce intentie tampita a OMS si ce stire la fel de tampita lanseaza pe plan mondial aceasta Organizatie de Manipulat Societatile!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările