Medicină

articolul anterior articolul urmator

OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile franceze în cazul AstraZeneca

0
9 Apr 2021 14:41:49
Autor: Lorena Mihăilă
Foto News.ro
Foto News.ro

Organizaţia Mondială a Şănătăţii (OMS) a precizat vineri că nu este recomandată modificarea vaccinului anti-COVID între două doze, din lipsa „datelor adecvate”.

Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid, conform Mediafax.
 
„Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.
 
Pe data de 19 martie, Institul Superior de Sănătate din franţa a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinul AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.
 
Cu toate acestea, Franţa încă încurajează folosirea vaccinului AstraZenecaamintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.
 
România a decis joi continuarea vaccinării cu serul AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările