Medicină

articolul anterior articolul urmator

Oxford şi AstraZeneca încep să testeze un vaccin împotriva varianei sud-africane (beta) a SARS-Cov-2

0
27 Jun 2021 17:48:25
Autor: News.ro
Acest vaccin-candidat foloseşte aceeaşi tehnică - cu ”vector viral” - ca vaccinul AstraZeneca-Oxford utilizat în prezent în lume Foto: Arhivă
Acest vaccin-candidat foloseşte aceeaşi tehnică - cu ”vector viral” - ca vaccinul AstraZeneca-Oxford utilizat în prezent în lume Foto: Arhivă

Universitatea Oxford a anunţat duminică faptul că a început să vaccineze voluntari cu un vaccin AstraZeneca împotriva variantei sud-africane (beta) a SARS-Cov-2, în cadrul unor teste clinice în vederea măsurări ieficienţei acestuia, relatează AFP.

Aproximativ 2.250 de participanţi urmează să fie recrutaţi în Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia, în cadrul fazelor II şi III ale acestor teste clinice, precizează într-un comunicat universitatea. 

Acest vaccin-candidat foloseşte aceeaşi tehnică - cu ”vector viral” - ca vaccinul AstraZeneca-Oxford utilizat în prezent în lume. 

”Testarea unor doze de rapel ale vaccinului care există şi ale unor vaccinuri împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi să păstrăm un avans împotriva pandemiei (covid-19), în cazul în care folosirea acestora se dovedeşte necesară”, declară profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group. 

Date provizorii ale acestor teste clinice urmează să fie făcute publice ulterior, anul acesta. Ele sunt supuse unor reglementări în vederea evaluării, în cadrul unei proceduri accelerate, se arată în comunicat. 

Guvernul britanic a lansat în mai teste clinice, pe care le-a prezentat drept primele în lume, cu privire la reacţia imunitară declanşată de o a treia doză de vaccin împotriva covid-19, în vederea unei campanii de rapel în Regatul Unit - care înregistrează un val de contaminări cu varianta indiană (delta) a SARS-Cov-2, devenită dominantă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările