Medicină

articolul anterior articolul urmator

Peste 300 de cheaguri de sânge la nivel mondial. Câte reacţii au generat vaccinurile anti-COVID-19

2
21 Apr 2021 08:00:56
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Pixabay,com
Foto Pixabay,com

La nivel mondial, sunt în prezent raportate peste 300 de cazuri rare de coagulare a sângelui, combinate cu scăderea numărului de trombocite după utilizarea unui vaccin anti-COVID-19, a anunţat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Dintre cheagurile de sânge raportate, cele mai multe au fost cauzate de vaccinul AstraZeneca, 287 de cazuri. Pe locul doi, se situează vaccinul Pfizer cu 25 de cazuri, pe locul 3, Johnson & Johnson, cu 8 cazuri, iar, pe ultimul loc, Moderna, cu doar 5 cazuri după administrarea serului.

Tot marţi, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că există o „posibilă legătură” între vaccinul cu doză unică produs de compania Johnson & Johnson şi cazurile foarte rare de cheaguri de sânge apărute după imunizare, a declarat marţi (EMA) într-un comunicat, subliniind că beneficiile vaccinului continuă să depăşească riscurile, conform Digi24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa
21.04.2021, 10:42:05

Nu mai am incredere in cifrele voastre , manipulate in functie de interesele mafiei farma si guvernamentale. Suspectez ca, in realitate, sunt mult mai multe efecte adverse si mult mai multe decese.

+1 (3 voturi)
Don Joe
21.04.2021, 20:16:43

Garantat în realitate sunt mult mai multe efecte adverse: alea suportabile, pe care nu-şi bate capul nimeni să le raporteze la medic sau prin formularul cu ţâşpe întrebări de pe platformă. Că oamenii au lucruri mai bune de făcut decât să raporteze o semi-durere de cap sau de cot care a dispărut a doua zi. De-aia se subraportează.

Modifică Setările