Medicină

articolul anterior articolul urmator

Peste 50% din cei care îşi îndreaptă dinţii au până în 16 ani

0
24 Apr 2012 14:24:36
Autor: adevarul
Majoritatea celor care îşi îndreaptă dinţii sunt copii de sex feminin
Majoritatea celor care îşi îndreaptă dinţii sunt copii de sex feminin

Circa 54% din totalul persoanelor care apelează la ortodont sunt copii cu vârste între 3 şi 16 ani, potrivit unui studiu de piaţă realizat de clinica Ortodent din Bucureşti.

În urma studiului realizat pe un eşantion de 1.211 subiecţi s-a ajuns la concluzia că 40, 63% din cei care au parte de servicii de ortodonţie au vârste între 3 şi 11 ani, din care 57% sunt de sex feminin; iar proporţia celor cu vârste între 11 şi 16 ani este de 13,21 %, din care mai mult de 60% sunt de sex feminin.

Se pot corecta şi după definitivare

În percepția generală, problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada în care au erupt toţi dinţii permanenţi, ceea ce este fals. Este adevărat că în perioada copilăriei se pot rezolva mai uşor problemele ortodontice, însă ele se pot corecta şi mai târziu, după definitivarea danturii. Vârsta ideală la care se face primul control la medicul ortodont este între 5 și 6 ani. Perioada ortopedică este importantă, deoarece în această etapă se poate scurta sau evita faza de corecţie dentară cu brackeţi, cu care se face loc dinților permanenți pentru ca aceștia să crească aproape perfect. Stabilitatea pe termen lung este una mult mai bună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările