Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pfizer a anunţat că vaccinul său împotriva COVID-19 oferă protecţie pe termen lung adolescenţilor de 12-15 ani

0
23 Nov 2021 07:21:22
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Pfizer a anunţat luni că vaccinul său împotriva COVID-19 a oferit o protecţie puternică pe termen lung împotriva virusului într-un studiu în stadiu avansat, realizat în rândul adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, transmite Reuters.

O serie de două doze de vaccin a arătat o eficacitate de 100% e împotriva Covid-19, măsurată de la şapte zile până la peste patru luni după a doua doză, a spus compania.
 
Datele pe termen lung vor sprijini cererile planificate pentru aprobarea completă de către autorităţile de reglementare a vaccinului  pentru grupa de vârstă 12-15 ani, în Statele Unite şi în întreaga lume.
 
Pfizer şi BioNTech vor solicita autorizaţie pentru o doză de 30 de micrograme de vaccin pentru persoane cu vârsta de cel puţin 12 ani.
 
Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA în luna mai şi a fost aprobat pe deplin pentru utilizare la persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani în august.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările