Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pfizer dă asigurări că pastila sa anti-COVID-19 este eficientă şi împotriva Omicron

3
19 Jan 2022 20:08:31
Autor: Cristina Morozan
Centrul Icahn a realizat împreună cu Pfizer un alt studiu de laborator care determină eficienţa tratamentului cu paxlovid împotriva Omicron şi a altor variante ale coronavirusului. Foto Shutterstock
Centrul Icahn a realizat împreună cu Pfizer un alt studiu de laborator care determină eficienţa tratamentului cu paxlovid împotriva Omicron şi a altor variante ale coronavirusului. Foto Shutterstock

Compania farmaceutică Pfizer a asigurat marţi că studiile realizate în laborator cu tratamentul oral paxlovid împotriva COVID-19 au demonstrat că este eficient şi împotriva variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, relatează EFE.

Paxlovid, care a obţinut autorizaţie de urgenţă în SUA şi în alte ţări, reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, când este administrat în primele cinci zile ale apariţiei simptomelor, conform Agerpres.

Tratamentul combină nirmatrelvir, care blochează replicarea virusului prin inhibarea enzimei proteaze, şi ritonavir, a cărui funcţie este de a spori durata eficienţei.
 
"Am dezvoltat în mod specific paxlovid pentru a menţine activitatea sa împotriva coronavirusului, precum şi a variantelor ce provoacă în prezent îngrijorare şi care suferă mutaţii în structurile glicoproteice", notează într-un comunicat Mikael Dolsten, cercetător la Pfizer. 
 
Potrivit sursei citate, un studiu in vitro realizat de Pfizer a verificat eficienţa medicamentului nirmatrelvir împotriva enzimei Mpro de care are nevoie coronavirusul pentru a se putea replica şi care este prezentă în diferitele variante ale SARS-CoV-2, inclusiv Omicron. 
 
"Rezultate au arătat că în toate cazurile nirmatrelvir este un inhibitor puternic", se precizează în comunicat. 
 
Centrul Icahn a realizat împreună cu Pfizer un alt studiu de laborator care determină eficienţa tratamentului cu paxlovid împotriva Omicron şi a altor variante ale coronavirusului. 
 
În decembrie, Agenţia Europenă a Medicamentului a asigurat că paxlovid poate fi folosit pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar şi care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Valentin-Ionut Constantinescu
20.01.2022, 05:34:04

Paxlovidul, celebra pastilă produsă și promovată de Pfizer pentru tratarea Covidului, trebuie luată împreună cu un medicament folosit de bolnavii de SIDA. Este vorba despre ritonavir, care s-a regăsit și în controversata pilulă Kaletra, care a provocat decese în masă ale pacienților infectați cu noul coronavirus. Mai mult, în prospectul Pfizer, combinația dintre paxlovid și ritonavir riscă să producă efecte adverse grave, având și o multitudine de restricționări. sursa. https://www.national.ro/coronavirus/pastila-minune-de-la-pfizer-combinata-de-fapt-cu-un-medicament-pentru-sida-749642.html

Ion_Capsuna
20.01.2022, 18:20:29

...daca e la fel de eficienta ca si vaccinul...poate trebuie sa le luam ca si anticonceptionalele, zilnic! 🤣 Ai darc astia...lacomi dupa banet...nu mai stiu cu ce sa vina!

-36 (38 voturi)
Paulian ionescu
21.01.2022, 18:05:29

Se pare ca aceasta pastila ar putea sa fie eficienta si pt. bataturi.

-13 (15 voturi)
Modifică Setările