Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pfizer-BioNTech începe producerea unei doze „booster” împotriva variantei Omicron. Când va fi gata

1
29 Nov 2021 15:58:38
Autor: News.ro
Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului lanoua varianta omnicron a SARS-CoV-2 Foto: Arhivă
Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului lanoua varianta omnicron a SARS-CoV-2 Foto: Arhivă

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice ”booster” de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fie gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, relatează BFMTV.

Pfizer şi BioNTech - care dezvoltă împreună cel de-al doilea cel mai administrat vaccin din lume, după vaccinul AstraZeneca-Oxford - au lansat un studiu pentru a verifica dacă acest vaccin răspunde în mod favorabil omicron. 

Studiul cu privire la efienţa vaccinului iniţial este menţinut, însă cele două laboratoare farmaceutice vor să câştige timp prin adaptarea formulei vaccinului. 

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente. 

În doar câteva zile, omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a antenat deja înciderea fornitierelor unor ţări. 

Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se şte încă dacă omicron poate evita vaccinurile actuale. 

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior. 

Până în prezent, doza ”booster” permite să se facă faţă diverselor variante care au devent dominante în lume - britamnică (alpha) şi apoi indiană (delta). 

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în prmul trmestru al lui 2022. 

AstraZeneca-Oxford şi Novavax mizează, la rândul lor, pe o modificare a vaccinurilor lor. 

Varianta omicron a SARS-Cov-2 - prezentă în Africa, Asia şi Europa - rămâne în continuare înconjurată în mister. 

”Este, oare, mai peruculoasă decât alte (variante)? Pentru moment, nu avem niciun element care să ne facă să credem că este mai patogenă şi nu din cauză că are mai multe mutaţii este mai patogenă”, declară BFMTV un consultant în sănătate. viewscnt

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

IC XC
29.11.2021, 17:58:17

O M I C R O N ... anagrama pentru m o r o n I c.... Deci nimeni din Africa de Sud nu a murit, nici măcar nu a fost spitalizat !!!!! Deci, de ce introducem toate aceste restricții? Cred că liderii noștri căutau doar o scuză pentru a face acest lucru............. Problema este că mulți oameni au făcut mulți bani din covid pe care nu-i mai văd dacă dispare virusul. Ei preferă să pună frica de Dumnezeu în oameni pentru a-i face să se alinieze la castigurile lor, pentru care guvernele cheltuiesc milioane, să-i facă să plătească pentru teste inutile. Dar, între timp, mii de oameni sunt trecuți cu vederea pentru îngrijirea medicală esențială, care ar putea duce la moartea lor. De ce îi numesc isteria „super” când chiar și profesia medicală spune că este mai slab. Politicienii nu urmăresc știința, ei își urmăresc propria agendă.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările