Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pfizer începe testarea unui medicament cu administrare pe cale orală care ar putea preveni îmbolnăvirea de COVID-19

0
27 Sep 2021 20:23:55
Autor: Cristina Morozan
În cadrul studiului se va testa medicamentul Pfizer, PF-07321332, pe maxim 2.660 de adulţi sănătoşi Foto ilustrativă: Arhivă
În cadrul studiului se va testa medicamentul Pfizer, PF-07321332, pe maxim 2.660 de adulţi sănătoşi Foto ilustrativă: Arhivă

Compania Pfizer a anunţat, luni, că a început un studiu amplu de testare a medicamentului său antiviral oral pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul celor care au fost expuşi la virus.

Producătorul de medicamente Pfizer şi rivalii săi, inclusiv Merck & Co Inc (MRK.N) din SUA şi compania farmaceutică elveţiană Roche Holding AG (ROG.S), şi-au unit forţele pentru a dezvolta o pastilă antivirală uşor de administrat pentru COVID-19, potrivit Reuters.

În cadrul studiului se va testa medicamentul Pfizer, PF-07321332, pe maxim 2.660 de adulţi sănătoşi, cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în aceeaşi gospodărie cu o persoană cu o infecţie confirmată COVID-19 simptomatică.
 
În cadrul studiului, PF-07321332, conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie necesare înmulţirii coronavirusului, va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecţia cu HIV.
 
Până în prezent, medicamentul intravenos remdesivir al Gilead Sciences Inc (GILD.O) este singurul tratament antiviral aprobat pentru COVID-19 în Statele Unite.
 
Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics au lansat recent un studiu al medicamentului experimental molnupiravir pentru prevenirea infecţiei COVID-19.
 
Molnupiravirul este, de asemenea, studiat într-un la pacienţi ne-spitalizaţi pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau deces.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările