Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni

5
25 Feb 2021 18:31:18
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni, relatează NBC News.

Deşi a rezultat că două doze din vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech au o eficacitate de 95%, companiile farmaceutice vor să afle ce poate face o a treia.
 
Într-un interviu acordat NBC News, Albert Bourla, CEO Pfizer, a spus că există speranţa ca a treia doză să crească răspunsul imun şi mai mult, oferind o mai bună protecţie în faţa variantelor noului coronavirus.
 
„Credem că a treia doză va creşte răspunsul imun de 10 până la 20 de ori”, a declarat Bourla.
 
Noul studiu va monitoriza siguranţa şi eficacitatea celei de-a treia doze la două grupe: persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani.
 
Participanţii vor fi aleşi dintre cei care au fost între primii care au primit vaccinul Pfizer/ BioNTech, voluntari în studiile clinice care au început în luna mai a anului trecut.
 
În timpul acelui studiu, participanţii au primit două doze de vaccin la distanţă de trei săptămâni. În prezent, este recomandată respectarea aceluiaşi interval. A treia doză va fi similară celor primite de participanţi anul trecut.
 
Pfizer plănuieşte să înceapă şi testarea unei versiuni modificate a vaccinului pentru a descoperi dacă este eficientă împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.
 
„În fiecare an, e nevoie să te vaccinezi împotriva gripei”, a adăugat Bourla. „Va fi la fel în cazul Covid. Peste un an, va trebui să mergi pentru a-ţi face vaccinul anual pentru Covid, pentru a fi protejat”.
 
Până acum, vaccinul Pfizer/ BioNTech s-a arătat eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului identificate iniţial în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.
 
Bourla a mai spus că obiectivul companiei este, dacă şi când o altă variantă apare, să modifice actualul ser în decurs de 100 de zile.
 
Moderna, care a folosit o tehnologie similară pentru dezvoltarea propriului vaccin împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a început să studieze de asemenea efectele unei a treia doze şi că a dezvoltat o versiune a vaccinului care să protejeze faţă de varianta sud-africană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lt. Colonel (r) Dragan
25.02.2021, 20:34:33

Pentru protectie 100% propun sa se faca acest vaccin din 3 in 3 luni timp de 10 ani. Impreuna distrugem virusul. #Impreuna_impotriva_sarscov19!

+1 (3 voturi)
Iobag Nerfos
26.02.2021, 13:57:31

Si a treia si a patra, acelasi efect au. Ser fiziologic e mai sigur

-1 (1 vot)
eu doar constat
26.02.2021, 17:26:50

Vaccinul Pfizer este inca in probe. Bine ca a gasit prostii din intreaga lume, care sa fie de acord cu testarea in masa. E un vaccin realizat prin inginerie genetica asupra ARN. Desi nimeni inca nu stie care este adevarata eficienta a acestui vaccin, "specialistii" Pfizer si Moderna lanseaza, neverificat, ca eficienta este peste 95%. Dar imunitatea nu e garantata decat 6 luni. Acum, pentru a trage de durata de imunizare vin cu aceasta gaselnita - al treilea rappel dupa 6 luni, dupa care, logic ar trebui sa urmeze alt rapel la 2 saptamani, pentru ca, de fapt e virba de repetarea vaccinarii dupa cele 6 luni de imunitate "garantata" de Pfizer. Si, in acest timp Marea Britanie a ajuns la peste 18 milioane de persoane vaccinate, cu ASTRA - Zeneca, pe care "specialistii" (in marketing probabil) ai Pfizer, carora le tin isonul falsand toti specialistii nostri, sustin si chiar impun ca regula prostia cu limita de varsta de 55 ani pentru vaccinul britanic (desi OMS a declarat deja de cca zece zile ca acest vaccin poate fi administrat si persoanelor peste 55 ani). Mai mult, azi, 26 febr. 2021 s-a vaccinat si Regina Elisabeta a II-a a Marii Btitanii, tot cu Astra Zeneca. Pentru bibliografia (nu si pentru stiinta, pentru ca oricum nu intereseaza pe trepadusii firmei americane), Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a nascut la 21 aprilie 1926. Deci, peste cca trei saptamani va implini 95 de ani. Chiar credeti, voi toti specialistii lui peste imputit din conducerea medicinii romane, ca daca Astra Zeneca era limitata doar la varsta de 55 ani, regina Marii Britanii era lasata sa se vaccineze cu Astra Zeneca? Pandemia asta a creat o noua tagma a persoanelor fara scrupule. Daca dupa razboi au aparut imbogatitii de razboi, acum au aparut imbogatitii de Covid, iar Pfizer este seful acestei Grupari Infractionale Organizate.

+1 (3 voturi)
marinescu nick
1.03.2021, 09:36:17

Ce ati patit,baieti,nu sunt multumiti actionarii de dividente? Asa ca ii speriati pe idioti ca trebuie inca o doza? eventual la 7 dolari bucata? Bre,da nu va mai saturati????

0 (2 voturi)
Deumos
2.03.2021, 23:12:19

Sau pfizer vrea, impreuna cu restul care se stiu prea bine, sa scape de persoanele obeze. NWO a inflorit

Modifică Setările