Medicină

articolul anterior articolul urmator

Philip Morris International anunţă că Medicago va furniza 76 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 printr-un acord cu Guvernul Canadei

0
Articol publicitar
30 Oct 2020 11:06:41
Autor: ADH
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

În prezent, în toată lumea sunt peste 200 de companii care lucrează la un vaccin împotriva Covid-19, însă doar 20% din acestea (42) se află în diferite faze mai avansate de testare clinică.

Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul în Quebec, este singura dintre ele care dezvoltă un vaccin bazat pe eficienţa plantelor de tutun de a multiplica particule identice cu virusul (VLP), iar rezultatele sale promiţătoare au dus la decizia guvernului canadian de a comanda 76 de milioane de doze din viitorul său vaccin. 

Philip Morris International, prin filiala Philip Morris Investments B.V. (PMIBV), este acţionar în cadrul Medicago, în care deţine o participaţie de aproximativ o treime din acţiuni. Compania sprijină demersurile inovatoare ale Medicago de cercetare şi dezvoltare de produse derivate din plante, cu accent pe vaccinuri. Compania japoneză Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) este acţionarul majoritar şi partenerul PMIBV în cadrul Medicago şi împreună vor contribui cu finanţare suplimentară pentru a sprijini Medicago să dezvolte un vaccin candidat pentru COVID-19.

Medicago a anunţat recent că a ajuns la un acord cu departamentul însărcinat cu servicii şi achiziţii publice din canada pentru a furniza până la 76 de milioane de doze ale vaccinului la care lucrează şi care este în curs de aprobare de către departamentul din Guvernul canadian responsabil cu politicile de sănătate ale ţării). În plus, Departamentul pentru Inovaţie, Ştiinţă şi Dezvoltare Economică va contribui cu 173 de milioane de dolari canadieni (aproximativ 131 milioane USD)  pentru a susţine eforturile Medicago de dezvoltare a vaccinului şi a unor facilităţi de producţie care, potrivit companiei, vor ajunge la o capacitate de 100 de milioane de doze de vaccin în 2021. Compania biofarmaceutică cu sediul în Canada foloseşte o particulă asemănătoare virusului (VLP) cultivată în Nicotiana Benthamiana, o rudă apropiată a plantei de tutun, pentru a dezvolta acest vaccin.

„Salutăm colaborarea anunţată între două departamente ale Guvernului canadian şi Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele şi companiile îşi unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obţine rezultate mai bune.  Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce şi furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes”, a declarat André Calantzopoulos, CEO-ul Philip Morris International.

Medicago a început studiile de fază 1 în 14 iulie şi estimează că studiile de fază 2 vor demara la începutul lunii noiembrie 2020, iar testele de fază 3 vor începe în decembrie 2020. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările