Medicină

articolul anterior articolul urmator

Posibilă explicaţie pentru creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2: Testarea în mod incorect acasă

3
4 Apr 2021 19:41:06
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

O posibilă explicaţie pentru creşterea masivă a numărului de infectări cu SARS-CoV2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19, este că tot mai mulţi români nu mai merg în centre autorizate ca să-şi facă analizele, ci folosesc acasă testele rapide antigen. Cum nu mulţi ştiu cum să-şi facă în mod corect testul antigen, obţin rezultate fals negative, apoi ies pe stradă, transmite Digi24.ro.

Medicul Radu Dabija, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, explică pentru Digi24.ro cum se face o preluare corectă pentru testele antigen făcute acasă.

„Este important ca dacă cineva are simptome să le confirme într-un spital. Confirmarea poate să vină dintr-un test PCR sau dintr-un test antigen. Putem face acasă teste antigen, dar ele sunt supuse unor erori. Recoltarea corectă de exudat nazo-faringian înseamnă să ajungi cu recoltorul până în nazofaringe, ceea ce înseamnă să străbaţi întreaga fosă nazală. Acest lucru nu se poate face de oricine acasă”, spune medicul Radu Dabija.

„Dacă ne este frică, mai degrabă cumperi un test şi te duci cu el la dispensar şi rogi asistenta să-l facă. Sau pot să fac cu exudat faringian, pentru că secreţiile pot fi luate şi din faringe, să iau de sub baza limbii fără să ating cu limba recoltorul, pur şi simplu din gât”, recomandă medicul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stan Toma
4.04.2021, 22:28:02

Lasă bre ca fac ăștia o aplicatie pe telefon încât să recunoască toate bolile posibile si imposibile , sa trateze toate virozele si sa faca si operații chirurgicale.

-4 (4 voturi)
Edmond Wolf
4.04.2021, 22:52:25

Cauza creșterii numărului de infectări o constituie apropierea Paștelui Ortodox. Cu cât se apropie mai mult Paștele, cu atât mai mult crește numărul de infectări. Coordonarea virusului cu sărbătorile religioase este evidentă pentru că virusul e inteligent deoarece se trage din om. Omul l-a creat și l-a dotat cu inteligență drăcească. Bineînțeles creatorul coronavirusului nu vrea să-și recunoască succesul din modestie. Dă vina pe animale.

-1 (5 voturi)
Eduard
5.04.2021, 13:20:58

Cresterea masiva a numarului de infectari sunt consecinta nerespectarii masurilor de prevenire a contaminarilor, atat din motive obiective cat mai ales subiective. Si a faptului ca unii care au simptome minore nu se testeaza si infecteaza pe ceilalti. Singura speranta de incetinire a pandemiei este vaccinarea . Am senzatia ca pe plan mondial se fac cercetari mai mult pe vaccinare decat pe gasirea unui tratament standard eficace, ceea ce nu este in regula.

Modifică Setările