Medicină

articolul anterior articolul urmator

Prima naştere în urma unui uter transplantat în SUA. Femeia a adus pe lume un bebeluş sănătos

0
4 Dec 2017 12:06:02
Autor: Daniela Serb
Primul transplant de uter a fost realizat în Suedia, în 2014
Primul transplant de uter a fost realizat în Suedia, în 2014

Naşterea a avut loc la Centrul Medical al Baylor University din Dallas, Texas. Prima naştere după un transplant de uter a avut loc în Suedia, în 2014, când o femeie de 35 de ani a primit uterul uneia de 61 de ani.

Naşterea de la Centrul Medical al Baylor University este o premieră pentru SUA, potrivit Reuters. Data naşterii şi sexul copilului nu au fost dezvăluite şi nici identitatea mamei.  

Uterul transplantat provine de la o femeie de 36 de ani, asistentă medicală, mamă a doi copii. Beneficiara donării a suportat fertilizarea in vitro, singura modalitate de a rămâne gravidă într-o astfel de situaţie.

Un program de transplant mamar la Baylor a fost lansat anul trecut, iar chirurgii au realizat opt din 10 transplanturi prevăzute, potrivit Time. Doar într-un singur caz, transplantul a permis dezvoltarea unei sarcini.

În Statele Unite, prima tentativă de transplant de uter a avut loc în februarie 2016 la Clinica Cleveland din Ohio, de la o donatoare decedată. Intervenţia a eşuat din cauza unei infecţii cu fungi.

Prima naştere după un transplant de uter a avut loc în Suedia în septembrie 2014. O femeie de 35 de ani a primit uterul unei femei de 61 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările