Medicină

articolul anterior articolul urmator

Primele cazuri de COVID-19 au apărut mult mai devreme decât se credea iniţial STUDIU

2
24 Jun 2021 22:39:28
Autor: Emanuel Neuman
COVID-19 / FOTO Arhivă
COVID-19 / FOTO Arhivă

Primele cazuri de COVID-19 au apărut în China cel mai probabil între începutul lui octombrie şi mijlocul lui noiembrie 2019, conform unei noi analize care sugerează că noul coronavirus s-a răspândit în lume mult mai devreme decât s-a crezut iniţial.

Primul caz a apărut probabil la 17 noiembrie, afirmă cercetătorii, într-un studiu din publicaţia PLOS Pathogens, citat de Agerpres.
 
Oficial, primele cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la începutul lui decembrie 2019, în oraşul Wuhan din centrul Chinei.
 
Experţii susţin însă de mult că virusul circula deja de o perioadă semnificativă de timp în regiune. Aceasta este de altfel şi viziunea pe care o are echipa de oameni de ştiinţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată la începutul anului cu studierea originii pandemiei de COVID-19.
 
În cadrul studiului citat, coordonat de David Roberts de la Universitatea din Kent, cercetătorii calculează perioada cea mai probabilă în care agentul patogen ar fi putut trece de la animale la oameni, pe baza informaţiilor despre primele cazuri confirmate în China şi în altă parte.
 
Ei s-au bazat pe un model matematic din domeniul conservării care este folosit pentru a face predicţii despre extincţia speciilor. Modelul sugerează că cel mai probabil virusul s-a răspândit în lume din ianuarie.
 
Calculele oamenilor de ştiinţă indică faptul că primele infectări din afara Chinei ar fi apărut în jurul datei de 3 ianuarie în Japonia. În Europa, primul caz ar fi fost în Spania, în jur de 12 ianuarie, conform calculelor specialiştilor. În SUA, prima infectare ar fi apărut în jurul datei de 16 ianuarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

defu gabi
25.06.2021, 11:08:14

Primele cazuri au aparut devreme, in epoca de piatra... Bolnavul era vaccinat cu o bata-mesager in cap apoi era pus pe jar si facut bine sa moara virusul, sa poata fi mancat in siguranta de intreaga comunitate de canibali...

-6 (8 voturi)
Davide Isa revine
25.06.2021, 11:17:14

Ha ha ha, corect :D !

-3 (5 voturi)
Modifică Setările