Principalele cauze ale durerilor de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân. Adesea, durerea apare la ambii sâni, iar principalele cauze sunt schimbările hormonale care au loc la apropierea menstruaţiei. Însă, poate prevesti şi alte boli.

Mastită

Inflamarea ţesutului mamar, mastita apare frecvent la proaspetele mămici care alăptează, fiind cauzată de fluxul scăzut al laptelui, dar şi de infecţii bacteriene. Dacă totuşi nu alăptezi, dar unul dintre sâni devine dureros, se umflă şi se înroşeşte înseamnă că există o infecţie. Aceasta poate apărea în urma iritării sau a rănirii mamelonului, când bacteriile de pe piele pot pătrunde în organism. Sunt de ajutor în acest caz antibioticele, iar pentru ameliorarea durerilor poţi aplica nişte comprese reci şi poţi consuma multe lichide pentru a combate infecţia.

Abces mamar

Un tip de infecţie a sânului este abcesul, manifestat prin dezvoltarea în timp îndelungat a unei pungi umplute cu puroi în interiorul glandei mamare. În cele mai multe situaţii este cauzată de întârzierea tratării unei inflamaţii a sânului (mastită). O poţi trata prin antibiotice sau antiinflamatoare, depinzând de medic dacă îţi recomandă sau nu drenarea chirurgicală a abcesului.

Citeşte continuarea articolului, pe clicksănătate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite