Articol publicitar

Principalele priorităţi ale liderilor din domeniul medical: serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
sanatate

Pandemia COVID-19 a declanşat o mobilizare globală, determinând industria medicală să crească rapid nivelul de adaptabilitate şi capacitatea de adoptare a tehnologiilor inovatoare, precum telemedicina şi monitorizarea la distanţă a pacienţilor. În ultimul an, industria asistenţei medicale a trecut printr-o transformare digitală accelerată, ce a schimbat modul în care pacienţii au primit îngrijire.

Pornind de la această dinamică spectaculoasă a sistemului medical, Philips a lansat cea de-a şasea ediţie a studiului Future Health Index, care dezvăluie agenda de priorităţi post-pandemie a liderilor din domeniul medical din întreaga lume. Raportul explorează provocările din perioada pandemiei COVID- 19, cele mai importante lecţii învăţate în urma crizelor cu care s-au confruntat, dar şi direcţiile de dezvoltare necesare în perioada următoare. Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 3000 de lideri în domeniul sănătăţii, din 15 ţări.

Reacţiile liderilor din domeniul sănătăţii, de la manageri de spitale şi directori financiari până la personalul responsabil de tehnologie şi informaţii, dar şi directorii operaţionali şi alte cadre cu rol de decizie, explorează provocările cu care s-au confruntat de la declanşarea pandemiei şi marchează priorităţile lor actuale şi viitoare, dezvăluind o nouă viziune pentru viitorul îngrijirii medicale. Misiunea lor, axată pe îngrijirea medicală centrată pe pacient cu ajutorul tehnologiilor inteligente, este conturată de o perspectivă modernă asupra parteneriatelor, sustenabilităţii şi noilor modele de acordare a îngrijirii, atât în cadrul, cât şi în afara spitalului.

Telemedicina a fost prioritară în timpul pandemiei COVID-19. Se preconizează o creştere a investiţiilor în AI după pandemie

Deşi încă se confruntă cu pandemia, 64% dintre liderii din domeniul sănătăţii din întreaga lume continuă să abordeze telemedicina drept o prioritate când vine vorba de investiţii în tehnologii digitale medicale. Acest număr este cu precădere mai ridicat în SUA (89%). Însă, în următorii trei ani, doar 40% dintre respondenţi se aşteaptă să realizeze investiţii majore în telemedicină, în timp ce AI devine un domeniu cheie pentru investiţiile medicale (36% astăzi, 74% în următorii trei ani). Liderii din domeniul sănătăţii din economii emergente precum Arabia Saudită (98%), India (94%) şi Rusia (85%) intenţionează să facă din investiţiile în AI o prioritate în 2024, chiar mai mult decât cei din SUA (80%).

Aproape o treime (36%) dintre liderii din domeniul sănătăţii europeni şi un sfert (27%) din cei din Asia- Pacific sunt de acord că pentru a fi pregătiţi în viitor, spitalele sau unităţile lor medicale au nevoie de investiţii în implementarea tehnologiilor predictive precum AI şi învăţarea automată. Deşi pe o poziţie inferioară, Europa şi APAC sunt peste media înregistrată în continentele americane (12%) şi în Orientul Mijlociu şi Africa (6%) când vine vorba de abordarea AI ca o prioritate în 2024.

Serviciile medicale sustenabile ajung cea mai importantă prioritate

Implementarea practicilor de sustenabilitate a mediului înconjurător a avansat de pe lista priorităţilor inferioare a liderilor (4%) pe cea a priorităţilor importante (58%), o tendinţă lansată de Franţa (86%) şi Olanda (81%). Tendinţa este mai pronunţată în rândul liderilor care lucrează în spitale avansate tehnologic (71%) şi al celor din pieţele dezvoltate (65%).

Alte tendinţe cheie ale liderilor din domeniul sănătăţii care reies din raportul Future Health Index 2021 includ:

  • Liderii în domeniul sănătăţii rămân optimişti cu privire la viitor, după un an şi jumătate de pandemie. Majoritatea (86%) consideră că spitalul lor a dat dovadă de rezilienţă în timpul pandemiei şi se simt încrezători în faţa viitorului (75%).
  • Deşi în prezent, răspunsul la crizele medicale este o prioritate a liderilor – 69% alegând această variantă în prezent, cifra scade la doar 3% într-o perspectivă de trei ani, ceea ce indică faptul că liderii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca astfel de situaţii de criză să nu mai fie în atenţia noastră.
  • Planurile actuale pentru actul medical calitativ şi îngrijirea bazată pe valoare au fost afectate de COVID-19 în numeroase ţări, 33% dintre liderii din domeniul sănătăţii din Brazilia şi 25% din SUA declarând că acest domeniu nu mai este o prioritate pentru ei din cauza pandemiei. Imaginea de ansamblu rămâne însă una pozitivă: jumătate dintre toţi liderii fie practică în prezent, fie intenţionează să practice în viitor îngrijirea medicală bazată pe valoare şi rezultate. Beneficiile unui astfel de sistem s-ar putea observa, în primul rând, în creşterea accesului populaţiei la servicii medicale de calitate, precum şi în îmbunătăţirea experienţei pacientului, dar şi a personalului medical.

Din 2016, Philips a efectuat studii originale pentru a ajuta la stabilirea nivelului de pregătire a ţărilor din întreaga lume pentru a aborda provocările globale în domeniul sănătăţii şi a construi sisteme medicale eficiente. Pentru detalii privind metodologia utilizată în Future Health şi accesarea raportul din 2021, vizitaţi site-ul Future Health Index.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite