Remedii naturale pentru albirea dinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remedii naturale pentru albirea dinţilor
Remedii naturale pentru albirea dinţilor

Albirea dinţilor cu ajutorul procedeelor stomatologice nu mai este singura soluţie prin care se îndepărtează petele inestetice de pe dinţi. Remediile propuse de fitoterapeuţi s-au dovedit eficiente pe termen lung.

Astăzi, nu numai vedetele, dar şi oamenii obişnuiţi doresc să aibă o dantură strălucitoare, fără niciun defect.

Tratamentele de albire cu ajutorul unor produse naturale, aplicate acasă, sunt mai ieftine decât cele folosite de specialişti în cabinetele de stomatologie.

Mai mult, remediile naturiste acţionează blând şi nu sensibilizează dinţii, putând fi folosite la orice vârstă.

De ce îşi pierde smalţul strălucirea

O igienă orală precară, cauzată de spălarea incorectă sau neregulată a danturii, dar şi de consumul unor alimente, duce la pătarea smalţului dinţilor.

Consumate frecvent, unele alimente, precum cacaua, fructele de pădure, vişinele, dulceaţa preparată din aceste fructe, roşiile, precum şi cafeaua şi vinul roşu pătează smalţul dinţilor.

De asemenea, există şi medicamente care afectează smalţul dinţilor. În acest sens, cel mai mare duşman este tetraciclina.

Sare, în loc de pastă de dinţi

Sarea grunjoasă este un remediu foarte ieftin şi la îndemână pentru albirea dinţilor.

Specialiştii atrag atenţia însă că nu trebuie să aveţi carii când apelaţi la această terapie. Mai mult, în opinia fitoterapeuţilor, sarea grunjoasă, bine pisată, este foarte bună pentru sănătatea gingiilor.

Tratamentul cu sare se face seara, înainte de culcare, după ce v-aţi periat bine dinţii cu pasta de dinţi şi apoi v-aţi clătit gura din abundenţă cu apă.

Mărul poate înlocui periuţa

image

Sarea de bucătărie are efect abraziv şi îndepărtează impurităţile de pe dinţi



Persoanele care consumă zilnic un măr au o dantură foarte frumoasă şi sănătoasă. Aceasta este concluzia fitoterapeuţilor, care apreciază că sucul mărului poate să albească dinţii fără să le afecteze smalţul.

De aceea, pentru sănătatea danturii, este bine să mâncăm un măr seara, înainte de culcare.

Sucul de lămâie, un înălbitor natural

Un alt aliat pentru înălbirea danturii este sucul de lămâie. Unii specialişti recomandă ca dinţii să fie umezi

image

ţi doar cu suc de lămâie cu ajutorul unui tampon de vată, apoi să se clătească gura cu multă apă.

Există şi recomandarea să se amestece sucul de lămâie cu apă (în cantităţi egale). Cu acest amestec se clăteşte binegura de două-trei ori pe zi. În paralel cu acest tratament extern, este bine să se consume în fiecare zi suc de lămâie amestecat cu miere.

Sucul de lămâie se poate amesteca şi cu bicarbonat de sodiu. La început, se tamponează bine dinţii cu suc de lămâie. După cinci minute, se poate aplica bicarbonatul, care are rolul să neutralizeze pH-ul, devenit acid în contact cu lămâia.

Busuiocul face dantura frumoasă

image

Decoctul de busuioc albeşte dinţii. Este o concluzie probată în timp de cei care au folosit acest leac. Decoctul se prepară dintr-o
cană de 200 ml cu apă rece, în care se pun la macerat două linguriţe de frunze uscate.

După 15 mi­nute, ingredientele se fierb, iar după două-trei clocote, vasul se ia de pe foc şi decoctul se lasă la infuzat un sfert de oră. Cu acest remediu, se clăteşte gura de mai multe ori pe zi.

image

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra
Constantina


medic de familie
competenţă în apifitoterapie


Există tratamente cu produse naturale care pot determina albirea temporară a dinţilor, dar rezultatele variază de la o persoană la alta. Procedurile trebuie repetate la un interval de câteva zile, pe perioade limitate de timp, deoarece pot ataca smalţul dentar şi pot produce sensibilizarea gingiilor.

Astfel, este indicată frecarea dinţilor cu lămâie sau cu frunze de salvie şi spălarea ulterioară a dinţilor. Bicarbonatul ajută şi el la curăţarea dinţilor, însă nu la albirea lor. Se poate folosi un amestec de câteva picături de suc de lămaie şi bicarbonat, care se aplică pe dinţi înainte de pasta de dinţi. Se stă astfel câteva minute şi apoi se clăteşte bine gura.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite