Medicină

articolul anterior articolul urmator

Respectă aceste reguli când mergi la cumpărături. Scazi mult riscul să te îmbolnăveşti

0
26 Mar 2020 11:01:35
Autor: Click! pentru femei

Deplasările pentru aprovizionarea cu alimente trebuie să respecte regulile din ghidul pentru cumpărături, pus la dispoziţie pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce fac înainte să plec la cumpărături, cum mă protejez în magazin şi ce reguli de igienă trebuie să urmez când mă întorc de la cumpărături, sunt întrebări care au răspunsuri clare în rândurile de mai jos. Este important să procedăm întocmai ca în acest ghid, pentru a reduce riscul de infecţie cu noul Coronavirus.

Pregătirea pentru cumpărături

Înainte de a ieşi din casă, asigură-te că ţi-ai însuşit recomandările autorităţilor, adică te speli des pe mâni, dezinfectezi suprafeţele cu care intri în contact, îţi acoperi nasul şi gura când strănuţi sau tuşeşti, nu îţi atingi faţa cu mâinile murdare, eviţi persoanele bolnave, iei medicamente doar la recomandarea medicului. Cu lista cumpărăturilor de cumpărat, pregătită înainte, eviţi petrecerea unui timp îndelungat în magazin. Este de preferat să eviţi orele de vârf, adică dimineaţa şi seara. Verifică dacă ai la tine pachet de şerveţele de unică folosinţă, gel dezinfectant şi mănuşi. Pregăteşte, lângă uşa de la intrare, soluţie dezinfectantă şi şerveţele de unică folosinţă pentru când revii acasă.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro,

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările